PDL i-a propus lui Cristian Preda să candideze la Primăria Sectorului 4. Numele europarlamentarului e luat în calcul şi pentru Primăria Capitalei

PDL i-a propus europarlamentarului Cristian Preda să candideze la Primăria Sectorului 4 la alegerile din 10 iunie, numele său fiind luat în calcul de către democrat-liberali şi pentru Primăria Capitalei, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

199 afișări
Imaginea articolului PDL i-a propus lui Cristian Preda să candideze la Primăria Sectorului 4. Numele europarlamentarului e luat în calcul şi pentru Primăria Capitalei

Cristian Preda (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, PDL i-a propus europarlamentarului Cristian Preda să candideze la Primăria Sectorului 4, în contextul în care actualul edil al sectorului, Cristian Popescu Piedone, a renunţat la candidatura din partea UNPR pentru un nou mandat şi a anunţat că va candida din partea USL.

În plus, democrat-liberalii iau în calcul şi o candidatură a lui Cristian Preda la Primăria Generală a Capitalei, au precizat aceleaşi surse, care au susţinut că decizia urmează să fie luată în scurt timp.

Reprezentanţi ai PDL au explicat, pentru MEDIAFAX, că un răspuns pozitiv al europarlamentarului ar presupune şi o nouă relaţionare a organizaţiei de Bucureşti a partidului faţă de UNPR, având în vedere că Preda a criticat în mai multe rânduri atât această formaţiune, cât şi intenţia PDL de a încheia un protocol cu Uniunea.

Pe de altă parte, candidatura lui Cristian Preda la Capitală ar putea avea susţinerea tuturor curentelor din PDL, inclusiv a criticilor eventualei candidaturi a lui Silviu Prigoană, au precizat aceleaşi surse.

Conform analizelor democrat-liberalilor, candidatura lui Preda ar putea recapta şi interesul electoratului tradiţional al PDL din Capitală, precum şi al celor cu opţiuni liberale.

Până la luarea unei decizii, PDL a amânat încheierea protocolului cu UNPR în Bucureşti, care, în aceste condiţii, este posibil să nici nu mai fie semnat.

Semnarea protocolului între PDL, UNPR, PNŢCD şi PER pentru înfiinţarea în Capitală a "Mişcării pentru Noul Bucureşti", eveniment programat pentru sâmbătă, a fost amânată până la o dată care urmează a fi anunţată, a anunţat PDL sâmbătă dimineaţă.

Protocolul ar fi trebuit semnat de către preşedinţii organizaţiilor din Bucureşti aparţinând Partidului Democrat Liberal (Elena Udrea), Uniunii Naţionale pentru Progresul României (Neculai Onţanu), Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (Alex Ştefănescu) şi a Partidului Ecologist Român (Ovidiu Demetrescu).

Întrebat, joi, când va fi semnat protocolul PDL-UNPR pe Bucureşti, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, preciza că "formula pe care se va merge se va stabiliza în următoarele zile şi va coincide cu anunţarea candidaţilor".

El spunea că, de data aceasta, PDL va merge la Bucureşti cu un candidat pe care îl vor cetăţenii, pentru că ei decid cine conduce Capitala.

Europarlamentarul Cristian Preda este membru al organizaţiei PDL Sector 4. El şi-a anunţat încă din toamna anului trecut intenţia de a candida la Primăria Capitalei la alegerile locale din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici