PDL: PSD trebuie să-l scoată pe Rădoi de pe linia de metrou, greva îi umileşte pe bucureşteni

Partidul Democrat Liberal acuză sindicatul regiei Metrorex că face "o grevă de agitaţie politică", iar pe liderul sindicatului, Ioan Rădoi, că lucrează pentru PSD, apreciind că protestul angajaţilor de la metrou îi umileşte pe bucureşteni.

57 afișări
Imaginea articolului PDL: PSD trebuie să-l scoată pe Rădoi de pe linia de metrou, greva îi umileşte pe bucureşteni

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ioan Rădoi (c) (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"Bucureştenii sunt supuşi unei umilinţe inadmisibile prin greva politică de la Metroul Bucureşti. E o grevă fără motive economice reale", precizează PDL într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

PDL menţionează că venitul mediu net lunar la Metrorex este de 2.600 lei.

Potrivit democrat-liberalilor, sindicaliştii de la Metrorex fac "o grevă de agitaţie politică".

"Ioan Rădoi şi-a pus sindicatele să lucreze pentru PSD. Greva a fost declanşată exact în campanie electorală şi vine după cereri nerealiste despre care sindicaliştii lui Rădoi ştiau că nu pot fi satisfăcute. Au căutat, practic, pretextul pentru grevă. Bucureştenii au fost transformaţi în masă de manevră", se arată în comunicatul PDL.

PDL precizează că sindicaliştii de la Metrorex au obţinut, deja, o mărire salarială de 23%, în noiembrie 2008, iar după un an de zile cer acelaşi lucru.

"E clar că nu căutau măriri de salariu, ci un pretext pentru a declanşa greva, la ordinul PSD. E o atitudine iresponsabilă să ceri mărire de 20%, salarii pentru 4.200 de angajaţi, când toată lumea strânge cureaua şi se mulţumeşte cu mai puţin. E scandalos să ai revendicări nerezonabile şi să pedepseşti, apoi, zilnic, 650.000 de oameni, în Bucureşti. PSD trebuie să schimbe macazul. PSD trebuie să-l scoată pe Rădoi de pe linia de metrou", precizează PDL.

Democrat-liberalii cer PSD să precizeze fără întârziere poziţia faţă de greva de la metrou, se mai arată în comunicatul de presă.

Angajaţii de la Metrorex au oprit lucrul, marţi dimineaţă, la ora 4.00, până la ora 16.00, cerând o majorare salarială de 20 la sută şi nemulţumiţi de lipsa unei oferte din partea administraţiei.

Tribunalul Capitalei ia în discuţie, miercuri, cererea Metrorex privind legalitatea grevei salariaţilor de la metrou.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a fost sesizată cu o cerere de suspendare a grevei de la metrou, instanţa stabilind pentru joi termenul de judecată, la Secţia a VII-a.

Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat, marţi, că angajaţii de la metrou "sunt conduşi în scopuri politice", salariile lor fiind foarte bune şi că nu crede că era o porblemă să rămână cu aceleaşi lefuri până la sfârşitul anului.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat, marţi, pe liderii sindicali de la Metrorex de nesimţire şi a afirmat că greva declanşată este iresponsabilă, exprimându-şi speranţa că instanţa va suspenda protestul cel târziu miercuri.

PSD a solicitat angajaţilor Metrorex să dea dovadă de înţelegere şi de realism, să-şi reia activitatea şi să asigure transportul public de călători în condiţii optime, având în vedere că Guvernul Boc e demis, iar ministrul Berceanu e implicat în campanie, astfel că nu se va găsi o soluţie cererilor lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici