Pe cine votează "reformiştii" PDL la şefia partidului

Grupul "reformiştilor" din PDL se orientează către Emil Boc la alegerile pentru şefia partidului, din 14 mai, Monica Macovei şi Sever Voinescu anunţând deja că îl vor vota pe premier, în timp ce Cristian Preda încă "reflectează".

53 afișări
Imaginea articolului Pe cine votează "reformiştii" PDL la şefia partidului

Pe cine votează "reformiştii" PDL la şefia partidului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Macovei: Opţiunea mea raţională la şefia PDL e Boc. Mă îngrijorează simpatia opoziţiei pentru Blaga

"Aş vrea cu sufletul să votez cu domnul Paleologu. Dar o să vă spun clar care este opţiunea mea raţională: voi vota cu domnul Emil Boc. Şi am să vă spun de ce. Repet, este o alegere raţională. Între Emil Boc şi Vasile Blaga se dă acum lupta pentru conducerea partidului. De ce pentru Emil Boc? Pentru că prin acest vot eu consider că votez pentru proiectul de modernizare a României, lansat şi promovat de Traian Băsescu şi pus în practică de Guvernul Emil Boc, prin multe momente foarte grele, foarte dificile şi, în ciuda tuturor erorilor, greşelilor, proastei comunicări, lipsei de explicaţii, cred că trebuie aceste proiecte urmate şi puse în practică. Şi cred că partidul trebuie să aibă o loialitate în sens bun faţă de cel care la greu a promovat aceste proiecte, cu toate greşelile şi erorile făcute", a declarat Monica Macovei joi seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Macovei a mai spus, răspunzând unei întrebări, că Boc nu a făcut reformă în PDL, cum nu a făcut nici Blaga reformă în partid.

"Dar aceasta este alegerea pe care o avem de făcut: Boc sau Blaga. Niciunul nu a făcut reformă în partid. Eu m-am referit la proiectul de modernizare a României. Poate că domnul Emil Boc va avea timp să facă reformă în partid. Eu văd lucrurile legate. Cred că, ca premier, este erodat, şi aşa se întâmplă cu premierii, şi cred că ar fi bine să avem un premier tehnocrat în acest moment economic al României", a adăugat Monica Macovei.

În ceea ce îl priveşte pe Vasile Blaga, Monica Macovei a spus că nu îl va vota pe acesta deoarece "Vasile Blaga întruneşte aprecierea oponenţilor duri ai lui Traian Băsescu şi oponenţilor reformei".

"Constat că nu este criticat niciodată de opoziţie, este într-un fel amicul lor. Ori pe mine mă îngrijorează şi nu voi vota cu nicio persoană care se bucură de simpatia sau de susţinerea echipei Voiculescu-Ponta-Crin Antonescu", a precizat Macovei.

Cristian Preda: Reflectez, analizând ce susţin cei trei candidaţi

"Reflectez, analizând cu atenţie ceea ce susţin platformele celor trei candidaţi şi ceea ce au făcut ei de la începutul campaniei interne", a declarat Preda, întrebat pentru cine optează la şefia PDL.

Sever Voinescu votează cu Boc la şefia PDL

"M-am decis să votez moţiunea Emil Boc. Principalul argument este că e vorba despre o alegere pentru viitorul partidului, o alegere care menţine parteneriatul PDL-Traian Băsescu şi creează premisele ca acest partid să se schimbe. Reforma în partid nu se face cu pumnul în masă, ci prin efort de dialog, consultare şi toleranţă", a declarat Server Voinescu pentru MEDIAFAX.

El a adăugat că Vasile Blaga se poziţionează într-un stil de conducerea autoritară, iar Blaga şi apropiaţii săi spun că este un lider autoritar.

"Eu, structural, nu pot să fiu alături de un lider autoritar. Nu-mi place acest tip de lider. Sunt pentru ca partidul să fie condus prin consultare, dialog, toleranţă care să fie mereu posibilă", a explicat Sever Voinescu.

Deputatul PDL a mai spus că într-un fel se conduce un partid de 35%, iar în alt fel un partid de 7%. "Nu poţi conduce un partid de 35% într-un stil autoritar", a adăugat Sever Voinescu.

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spunând că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a-l suţine pe Emil Boc la şefia PDL, Traian Băsescu a spus: "Bineînţeles, nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care îl am din 2004, Emil Boc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici