PES îi cere lui Băsescu "să lase orgoliile" şi să nominalizeze un candidat social-democrat pentru CE

Partidul Socialiştilor Europeni face un apel la preşedintele Traian Băsescu "să lase orgoliile şi să acţioneze în interesul românesc şi european prin nominalizarea, pentru poziţia de comisar european, a unui candidat social-democrat de top, asigurând astfel o aprobare liniştită în PE".

22 afișări
Imaginea articolului PES îi cere lui Băsescu "să lase orgoliile" şi să nominalizeze un candidat social-democrat pentru CE

PES îi cere lui Băsescu "să lase orgoliile" şi să nominalizeze un candidat social-democrat pentru CE (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"PES face apel la Preşedintele României să lase orgoliile deoparte şi să acţioneze în interesul românesc şi european prin nominalizarea, pentru poziţia de comisar european, a unui candidat social-democrat de top, cu o foarte bună reputaţie la nivel european, asigurând astfel o aprobare liniştită în Parlamentul European", se arată într-un comunicat al Partidului Socialiştilor Europeni.

Liderul Partidului Socialiştilor Europeni, Poul Nyrup Rasmussen a făcut sâmbătă, o declaraţie privind recentele dezvoltări de pe scena politică românească, "după forţarea ieşirii de la guvernare a PSD", potrivit comunicatului.

"Ceea ce a făcut Preşedintele României legat de situaţia guvernamentală din această ţară este un pas în detrimentul intereselor româneşti şi europene. Aceasta este singura calificare posibilă a forţării ieşirii de la guvernare a unui partener major într-un moment de criză când românii au mai multă nevoie ca oricând de sprijin bipartizan pentru luarea măsurilor adecvate în vederea depăşirii dificultăţilor economice şi sociale. Este de asemenea un gest uimitor în ajunul alegerilor prezidenţiale şi al negocierilor pentru poziţia de comisar european", susţine Rasmussen, citat în comunicat.

PES susţine că Executivul UE are nevoie de sprijinul socialiştilor şi democraţilor europeni pentru a-şi vedea proiectele aprobate de către Parlamentul European.

"Executivul UE trebuie să fie bipartizan şi să reflecte structura PE, având în componenţa sa mai mulţi comisari social-democraţi de top. PES consideră că România - unde PSD a câştigat alegerile europene- trebuie să propună un candidat social-democrat pentru un portofoliu CE", se menţionează în comunicat.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că preşedintele CE Jose Manuel Barroso i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu, printr-o comunicare oficială, solicitarea de a face "alte trei nominalizări" pentru postul de comisar european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici