Petiţia #SateRomâneştiCuBaniEuropeni, aprobată de Parlamentul European

Petiţia pentru fermierii români şi satele româneşti, #SateRomâneştiCuBaniEuropeni, a fost aprobată de Parlamentul European, anunţă eurodeputatul Victor Negrescu.

497 afișări
Imaginea articolului Petiţia #SateRomâneştiCuBaniEuropeni, aprobată de Parlamentul European

Petiţia #SateRomâneştiCuBaniEuropeni, aprobată de Parlamentul European

„Petiţia noastră pentru fermierii români şi satele româneşti, #SateRomâneştiCuBaniEuropeni, a fost aprobată de Parlamentul European. Comisia pentru petiţii din legislativul european a declarat admisibilă petiţia pe care am iniţiat-o împreună cu Partidul Social Democrat şi PES activists România, prin care se solicită o mai mare atenţie şi susţinere din partea Uniunii Europene pentru nevoile mediului rural din România”, transmite Victor Negrescu.

Ca urmare a petiţiei, precizează Negrescu, Parlamentul European a solicitat Comisiei Europene să efectueze o investigaţie preliminară pe această temă şi a transmis-o spre analiză Comisiilor pentru Bugete (BUDG) şi pentru Agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European.

„Vreau să subliniez faptul că petiţia #SateRomâneştiCuBaniEuropeni a fost semnată de sute de antreprenori, fermieri, decidenţi şi personalităţi din mediul rural din toată ţara. Aceasta atrage atenţia asupra provocărilor pe care le întâmpină satele româneşti, nevoilor europene de finanţare pentru fermieri şi comunităţile rurale şi necesităţii de a elabora o strategie europeană pentru sprijinirea şi revigorarea mediului rural. Le mulţumim tuturor celor care au susţinut iniţiativa noastră. Mediul rural merită mai multă implicare şi atenţie la nivel european şi mă bucur că prin demersul nostru tragem un semnal de alarmă important”, încheie europarlamentarul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici