Petrache, despre suspendarea din PNL a lui Chiuariu: Să vedem ce spune domnul senator, ce discuţii apar

Secretarul general al PNL Marian Petrache a declarat, luni, că a fost informat de liderul liberal Alina Gorghiu despre cererea acesteia ca senatorul Tudor Chiuariu să se suspende temporar din partid, dar liberalii urmează să vadă ”ce spune domnul senator şi ce discuţii mai apar”.

262 afișări
Imaginea articolului Petrache, despre suspendarea din PNL a lui Chiuariu: Să vedem ce spune domnul senator, ce discuţii apar

Tudor Chiuariu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Chiuariu demisionează din PNL, Petrache a spus: "am vorbit cu preşedintele Alina Gorghiu, am înţeles că a avut o discuţie cu domnul senator (Chiuariu - n.r.) în care i-a cerut suspendarea din partid până la rezolvarea situaţiei sale juridice, să vedem ce spune domnul senator şi ce discuţii mai apar".

Petrache a adăugat că nu are cunoştinţă ca în statutul unui partid politic din România să existe posibilitatea suspendării sau eliminării din partid, în momentul în care un om este acuzat sau este în stare de cercetare.

El a spus că, dacă un membru al PNL este condamnat cu suspendare pentru fapte de corupţie, atunci îşi va pierde calitatea de membru, dacă este condamnare cu suspendare pentru orice altă faptă în afară de cea de corupţie, atunci nu-şi pierde calitatea de membru PNL.

"Scrie în statut că, dacă este condamnare cu suspendare pentru orice altă faptă în afară de corupţie, atunci nu-şi pierde de drept calitatea de membru, dacă este pentur o faptă de corupţie, atunci îşi va pierde calitatea de membru", a precizat secretarul general al PNL.

Liderul PNL Alina Gorghiu i-a dat termen senatorului Tudor Chiuariu să îşi dea demisia din PNL, până pe 23 ianuarie, când va avea loc prima şedinţă din 2015 a formaţiunii, în caz contrar, urmând a solicita excluderea acestuia din partid, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

Potrivit surselor citate, reacţia Alinei Gorghiu vine în urma anunţului DNA de punere sub control judiciar a lui Tudor Chiuariu, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

Prima şedinţă din 2015 a Biroului Politic Naţional al partidului va avea loc în 23 ianuarie, la Iaşi, unde sunt aşteptaţi liderii formaţiuni pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Unirii.

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni de îmchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ în dosarul "Poşta Română".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici