PNL propune două tururi de scrutin la alegerile uninominale parlamentare

PNL va propune modificarea Legii electorale astfel încât să se prevadă două tururi de scrutin la alegerile uninominale parlamentare din 2012, la fel ca în cazul alegerilor pentru primar sau preşedinte de consiliu judeţean, a declarat sâmbătă vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

36 afișări
Imaginea articolului PNL propune două tururi de scrutin la alegerile uninominale parlamentare

PNL propune două tururi de scrutin la alegerile uninominale parlamentare (Imagine: Puiu Florinel Gureanu/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PNL, deputatul Teodor Atanasiu, a declarat la Conferinţa Teritorială a PNL Cluj că această modificare se impune în condiţiile în care, în momentul de faţă, nu toţi parlamentarii aleşi sunt şi câştigători ai colegiilor unde au candidat.

"Legitimitatea multor parlamentari este, astăzi, pusă în discuţie, pentru că nu toţi cei care au ajuns în Parlament au câştigat colegiile în care au candidat. De aceea propunerea de modificare a Legii electorale prevede două tururi de scrutin pentru Parlament, la fel ca la primari sau preşedinţi de consilii judeţene. Cel care câştigă cu adevărat colegiul uninominal să fie cel care îi reprezintă pe alegători în Parlament. PNL va depune o iniţiativă legislativă în acest sens", a spus Atanasiu.

Potrivit acestuia, majoritatea parlamentarilor PNL sunt de acord cu două tururi la alegerile parlamentare şi speră ca iniţiativa să fie acceptată şi de senatorii şi deputaţii altor partide.

"Dacă vom întâlni o majoritate parlamentară în stare să susţină un astfel de proiect de lege, cred că ar fi nimerit ca următoarele alegeri parlamentare să se desfăşoare în acest mod, pentru ca voinţa electoratului să fie, cu adevărat, reprezentată în Parlament", a afirmat Teodor Atanasiu.

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a participat, sâmbătă, la Conferinţa Teritorială a PNL Cluj în cadrul căreia se alege noua conducere a filialei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici