PNL va decide luni dacă desemnează un candidat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională

PNL va decide, luni, dacă va desemna un candidat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pe postul rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, a anunţat, sâmbătă, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

308 afișări
Imaginea articolului PNL va decide luni dacă desemnează un candidat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională

PNL va decide luni dacă desemnează un candidat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

”Luni, la ora 10.00, va fi şedinţa conducerii PNL, este unul dintre punctele de pe ordinea de zi, (…) dacă PNL consideră necesar să facem o propunere pentru ocuparea acestui loc vacant din CCR”, a spus ea.

Întrebată care este punctul său de vedere în această privinţă, Ghorghiu a răspuns: ”N-aş vrea să fac aprecieri astăzi, înainte de discuţie, pentru că vor fi argumente pro şi contra acestei posibile desemnări”.

Alina Gorghiu a menţionat că în cazul în care PNL va decide să nu propună candidat, liberalii vor analiza propunerile venite din partea celorlalte partide.

Gorghiu a spus, pe de altă parte, că este important ca persoana desemnată, fie doar de PSD, PNL sau celelalte partide parlamentare, şi care va votată în plenul Senatului, să fie un om care nu doar să îndeplinească tehnic condiţiile prevăzute de lege, cum ar fi vechimea în domeniul juridic, ci unul care să se priceapă la tot ce înseamnă activitatea Curţii Constituţionale ” personalitate care să fie departe de absolut orice comentariu răutăcios” care ar putea fi făcut.

”Sper ca indiferent cine va face propunerea, persoana desemnată pentru CC să fie o persoană de necomentat din toate punctele de vedere”, a mai spus aceasta.

Întrebată cum stă PNL cu majoritatea în Senat, pentru a-şi impune candidatul, ea a răspuns: ”În momentul acesta e o discuţie care nu trebuie purtată în termeni de majoritate a PNL sau PSD atunci când vine vorba de Curtea Constituţională”.

Toni Greblă şi-a prezentat demisia din funcţie, miercuri, în Plenul CC, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său, pentru fapte de corupţie.

Plenul Curţii Constituţionale a luat act de demisia lui Toni Greblă, iar preşedintele CC a constatat încetarea mandatului acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici