PNŢCD: Martens, cel mai important politician de substanţă al PPE, un mare prieten al României

PNŢCD deplânge încetarea din viaţă a preşedintelui PPE, Wilfried Martens, prieten al lui Corneliu Coposu, prieten şi susţinător al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat.

138 afișări
Imaginea articolului PNŢCD: Martens, cel mai important politician de substanţă al PPE, un mare prieten al României

Wilfried Martens (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Trecerea la cele veşnice a lui Wilfried Martens este o pierdere grea pentru creştin-democraţia europeană şi pentru Uniunea Europeană în ansamblul său", se arată într-un comunicat al PNŢCD remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

PNŢCD menţionează că, în ultimii treizeci de ani, Martens a fost "cel mai important politician de substanţă" pe care l-a avut Partidul Popular European şi creştin-democraţia europeană, fostul premier belgian fiind principalul generator al doctrinelor şi politicilor familiei politice din care PNŢCD face parte.

"Bun prieten cu Corneliu Coposu, Wilfried Martens a fost cel mai important promotor şi susţinător al PNŢCD pe scena politică europeană. În acelaşi timp, a fost un mare prieten al României şi a sprijinit, cu toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziţie, integrarea României în Uniunea Europeană şi transformarea societăţii româneşti într-o societate a bunăstării, guvernată de valorile morale creştine", se mai arată în comunicat.

Fostul premier belgian şi preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a decedat în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 77 de ani.

Născut la 19 aprilie 1936, el a fost premier al Belgiei între 1979 şi 1992, cu excepţia unei perioade de opt luni în 1981. Martens a fost preşedinte al PPE din 1990.

La conducerea unei coaliţii de social-creştini şi liberali, el a participat la evoluţia federală a Belgiei, concretizând existenţa Regiunii Valone şi Regiunii Flamande în 1980.

Wilfried Martens anunţase marţi că a părăsit temporar funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE) din cauza unor probleme de sănătate. Conducerea PPE a fost preluată de Joseph Daul, preşedintele Grupului PPE în Parlamentul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici