Stolojan: Wilfried Martens a avut o contribuţie extraordinară la reunificarea continentului european

Theodor Stolojan a adus, în numele delegaţiei României din grupul PPE din PE, un omagiu lui Wilfried Martens, care a murit în noaptea de miercuri spre joi, eurodeputatul român salutând contribuţia "extraordinară" la reunificarea continentului european a preşedintelui Partidului Popular European.

85 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Wilfried Martens a avut o contribuţie extraordinară la reunificarea continentului european

Wilfried Martens (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"În numele delegaţiei României în Grupul Partidului Popular European (PPE), aduc un omagiu celui care a fost Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European. Un lider remarcabil a plecat astăzi dintre noi. Wilfried Martens a avut o contribuţie extraordinară la reunificarea continentului european. Avem nevoie de mai mulţi oameni politici care să aibă aceeaşi viziune", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Şi PDL a transmis un mesaj în care îl omagiază pe Wilfried Martens.

"Partidul Democrat Liberal a primit cu durere vestea stingerii din viaţă a domnului Wilfried Martens, una din figurile politice fundamentale ale dreptei europene şi unul dintre cei mai respectaţi politicieni ai Europei. Wilfried Martens a fost un om al dialogului şi un exemplu de credinţă într-o politică bazată pe valori umaniste. Martens a fost unul dintre ultimii politicieni clasici ai Europei şi a luptat din toate puterile pentru a promova şi sprijini demnitatea fiinţei umane, instituţia familiei şi prosperitatea comunităţilor bazate pe valori democratice. Wilfried Martens a fost un politician al unităţii atât acasă, în Belgia, unde a încurajat ca prim ministru dialogul şi coexistenţa constructivă a flamanzilor şi a francofonilor, cât şi la nivel european unde a muncit mai bine de patru decenii pentru consolidarea construcţiei europene", se arată în mesajul PDL.

PDL aminteşte că, în 1976, Wilfried Martens s-a numărat printre fondatorii Partidului Popular European pentru care a muncit cu o energie incomparabilă şi pe care l-a condus până în ultimele zile ale vieţii.

"Ca lider al Partidului Popular European şi ca politician al Europei unite, Wilfried Martens a fost un prieten necondiţionat al Europei de Est şi al României. Martens nu a ezitat să intervină în sprijinul stabilităţii democratice a României şi să insiste pentru fructificarea deplină a drepturilor europene ale României, ori de câte ori a fost nevoie. Toţi politicienii români, fie ei ai partidelor de stânga sau de dreapta, au găsit în Martens un ascultător atent şi un sfătuitor generos", subliniază PDL.

Fostul premier belgian şi preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a decedat în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 77 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici