Politicienii spun că lasă politica de Paşte şi petrec în familie

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş vor merge "acasă" de Paşte, miniştrii vor rămâne în Bucureşti sau vor vizita peşteri din Apuseni, Liviu Dragnea va fi şi el în Alexandria, în timp ce Alina Gorghiu spune că va petrece aceste zile cu socrii şi va lăsa politica de-o parte.

425 afișări
Imaginea articolului Politicienii spun că lasă politica de Paşte şi petrec în familie

Politicienii spun că lasă politica de Paşte şi petrec în familie (Imagine Dan Tautan / Mediafax Foto)

Preşedintele Klaus Iohannis, întrebat unde va petrece Sărbătorile Pascale, a spus că "în esenţă, acasă", adică la Sibiu, de unde este, deşi a anunţat recent că şi-a mutat reşedinţa la Bucureşti, urmând astfel să şi voteze pentru alegerile locale din Capitală.

Anul trecut, şeful statului a plecat în vacanţă de Paşte. Preşedintele şi soţia sa ar fi petrecut Sărbătorile Pascale în Germania, unde se află familia şefului statului, iar de acolo ar fi plecat în Portugalia, în insulele Madeira, potrivit presei.

Premierul Dacian Cioloş a fost ceva mai explicit şi a spus că, în aceste zile, va fi "acasă", ceea ce pentru el înseamnă Ardeal, nu Bucureşti. Alţi membri ai Cabinetului rămân în Capitală sau vizitează peşteri din Apuseni.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, este unul dintre miniştrii care vor fi în Capitală, pentru că este bucureşteancă. Prună s-a plâns jurnaliştilor că nu a reuşit să pregătească nimic de Paşte.

"Mărturisec cu ruşine că n-am apucat să fac nicio pregătire şi ce e mai rău că nu m-am pregătit eu însămi pentru săptămâna aceasta. Nu ştiu când am ajuns în Săptămâna Mare, dar sper să am ocazia ca măcar o zi intru în pregătiri", declara ministrul Justiţiei.

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer a afirmat că-şi va petrece Paştele în Apuseni. "O să ies din Bucureşti şi să mă îmbrac în costum naţional că aşa e tradiţia de Paşte, să te pui în costum naţional nou. Rădăcinile sunt în Ţara Lăpuşului, dar foarte multe sunt de suflet, inclusiv Apuseni pentru că am mers mult pe teren acolo şi o să mă duc să văd nişte peşteri pentru că nu am mai fost de mult", a spus ministrul Mediului.

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, se va afla în acest weed-end în Alexandria - Teleorman, unde îşi va petrece sărbătorile pascale alături de familie. Liviu Dragnea are doi copii şi este divorţat. El a spus că fosta sa soţie, Bombonica, nu a mai suportat toate aceste "atacuri", referindu-se la procesul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Social-democratul a spus că se va ocupa personal de pregătirile pentru masa de Paşte. "Duminică avem un meniu tradiţional pe care o să-l gătesc eu şi familia", a spus Dragnea.

Candidatul social-democrat la Primăria Generală a Capitalei, Gabriela Firea, a preferat să se retragă în această perioadă a sărbătorilor. Mai mult, ea a făcut un anunţ pe Facebook, în care spune că se va abţine de la orice comentariu pe teme politice.

"Suntem în Vinerea Mare şi, din respect pentru cei care întâmpină Sărbătorile Pascale cu smerenie, politica trebuie să ia o pauză. Prin urmare, până marţi, 3 mai, pe această pagină nu va mai fi postat nimic legat de politică în general sau de alegeri. Sărbători Luminate tuturor!", a scris Firea.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care urmează să nască la sfârşitul lunii mai un băieţel, a precizat că îşi va petrece sărbătorile cu socrii şi părinţii.

"Las zile acestea politica de-o parte şi mă concentrez pe familie. O să fac la soacra mea Paştele, împreună cu toată familia, vin şi ai mei de la Curtea de Argeş, suntem foarte, foarte mulţi, cred că mai mult de 14 oameni prezenţi. Familia este mare. Nu doar colegilor mei de partid, le urez tuturor să lase puţin de-o parte tot ce înseamnă trufie zilele acestea, să uite de discuţii în contradictoriu, să se bucure de familie, să aibă copii sănătoşi şi să ciocnească paharul de vin în momente de linişte, să se bucure de o masă bună şi să ne dorim cu toţii să avem un viitor mult mai aşezat şi mai liniştit pentru că de multe ori, lumea mă opreşte pe stradă şi primul lucru pe care mi-l spune e că avem prea mult conflict în.România, prea mult scandal, prea multă tensiune, prea multă impostură", a comentat Gorghiu, pentru MEDIAFAX.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a precizat pentru MEDIAFAX că soţia şi cei doi copii vor merege la o mănăstire în Transilvania, iar duminică vor petrece cu socrii. "Ziua de Paşte o petrecem în familie alături de socrii. Este o tradiţie în familia noastră. Anul acesta copiii şi soţia au parte de o vizită la o mănăstire din Transilvania şi îi aşteptăm să petrecem împreună Învierea Domnului", a spus Predoiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici