Ponta: Acordul USL prevedea un singur post de vicepremier, al PSD. Antonescu m-a rugat pentru un post, pentru Chiţoiu

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă că acordul USL prevedea un singur vicepremier, post al PSD, dar că liderul PNL, Crin Antonescu, l-a rugat să aibă şi liberalii o astfel de funcţie, iar pentru a păstra un echilibru a fost înfiinţat un al treilea post de viceprim-ministru, acordat lui Oprea.

214 afișări
Imaginea articolului Ponta: Acordul USL prevedea un singur post de vicepremier, al PSD. Antonescu m-a rugat pentru un post, pentru Chiţoiu

Daniel Chiţoiu (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"Poate ne întoarcem la acordul USL, care prevede un singur vicepremier, pentru PSD. În acordul USL se prevede un singur vicepremier. Antonescu m-a rugat atunci, a zis că vrea să aibă şi PNL un vicepremier, la Finanţe, pe Chiţoiu, şi atunci am spus că, pentru a păstra echilibrul, îl pun pe Oprea fără portofoliu. Aşa au ajuns trei vicepremieri, în acord era unul singur", a spus Ponta la Antena 3.

El a adăugat că este dispus şi cu varianta ca în Guvern să rămână doar doi vicepremieri, dar fără ultimatumuri şi fără a afla din presă despre restructurarea Guvernului, cum a fost situaţia în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici