Ponta: Am fost împotriva proiectului RMGC înainte de a-l cunoaşte, pentru că era susţinut de Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că a fost împotriva proiectului Roşia Montană înainte să cunoască detalii despre proiect pentru că era susţinut de Traian Băsescu, ceea ce, în opinia sa, sigur era "ceva rău", dar acum crede că există beneficii şi pericole dacă nu se face proiectul.

1108 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am fost împotriva proiectului RMGC înainte de a-l cunoaşte, pentru că era susţinut de Băsescu

Ponta: Am fost împotriva proiectului RMGC înainte de a-l cunoaşte pentru că era susţinut de Băsescu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Eu am fost împotriva proiectului Roşia Montană prima dată, înainte să cunosc aproape nimic despre proiect, pentru că era susţinut de Traian Băsescu şi am zis că dacă îl susţine Traian Băsescu, sigur că e ceva rău", a spus premierul, într-un interviu acordat Antena 3.

Totodată, şeful Guvernului a menţionat că din postura de prim-ministru are responsabilitatea de a asculta şi susţinătorii, dar şi cei care se opun proiectului, iar deciziile importante pentru ţară trebuie să fie luate prin dialog.

Victor Ponta a subliniat faptul că, din 2009, România este o ţară "blocată" în ceea ce priveşte dialogul şi nimeni nu vrea să-l asculte pe celălalt.

De asemenea, premierul a afirmat că ţara noastră este blocată şi din punct de vedere economic şi în ultima perioadă nu s-au mai făcut investiţii importante. Nevoia de dialog şi luarea unei decizii într-o problemă foarte importantă şi nevoia de investiţii şi creare de locuri de muncă au fost cele două aspecte pe care Ponta a spus că le-a luat în calcul atunci când a trimis Proiectul Roşia Montană la Parlament.

"Am considerat, atunci când am transmis proiectul către Parlament, că există şi foarte multe beneficii pentru România, şi foarte multe pericole dacă nu facem acest proiect, şi că o decizie atât de importantă trebuie să o ia nişte oameni în cunoştinţă de cauză", a spus prim-ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici