Ponta: Am fost la Baku cu vicepremierul Oprea, era şi un consilier prezidenţial

Premierul Ponta a declarat, miercuri, referitor la deplasarea sa la Baku din iunie la deschiderea Jocurilor Europene, că această chestiune era cunoscută, fiind comunicată oficial prin MAE, el arătând că a fost în Azerbaidjan cu vicepremierul Oprea şi că a fost acolo şi un consilier prezidenţial.

748 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am fost la Baku cu vicepremierul Oprea, era şi un consilier prezidenţial

Ponta: Am fost la Baku cu vicepremierul Oprea, era şi un consilier prezidenţial

"Am fost la Baku cu domnul vicepremier Oprea, era şi consilierul prezidenţial, apropo de minciuni de-astea ... «dom'ne, noi când am auzit de Baku, că acolo sunt dictatori» ... păi era consilierul prezidenţial, cred că domnul ..., îmi scapă acum, unul din consilierii prezidenţiali, care a stat vreo trei zile pe la Baku (...) sunt doi fraţi gemeni de la PNL", a susţinut Ponta, la o emisiune a postului B1 TV.

"După care m-am dus în Turcia şi m-am hotărât să mă operez. Şi vreau să precizez foarte clar: nu decontez un leu din banii CNAS", a adăugat Ponta.

Răspunzând unui comentariu din studio, premierul a arătat că nu a plecat "pe şest". "Nu pot să plec pe şest. Când ai ofiţer SPP cu tine...", a menţionat el.

Întrebat dacă a anunţat Preşedinţia în legătură cu plecarea la Baku, la Istanbul, Ponta a răspuns: "Bineînţeles, chestiunea cu Baku era demult, pentru că întâi am întrebat dacă merge preşedintele, preşedintele mi-a comunicat că nu şi atunci am comunicat eu oficial că merg, prin Ministerul de Externe. Adică ce credeţi? Că m-am trezit aşa, într-o zi, într-un avion de Baku?".

"La Istanbul am comunicat după aceea, i-am spus domnului Oprea. (...) Eu am fost joi la control, înainte să plec la Baku, iar medicul, domnul Codorean, mi-a spus: domnule, mâine trebuie să te operezi, că e treabă serioasă, mi-a spus şi perioada de recuperare. Duminică am fost la control şi medicul turc mi-a zis acelaşi lucru: acum, te operez pe loc. Am amânat cu o zi, l-am chemat pe domnul Codorean, l-am rugat să fie prezent", a mai spus el.

La jumătatea lunii iunie, premierul Ponta a asistat la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, această deplasare fiind criticată atât de opoziţie, cât şi de Preşedinţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 15 iunie, că a aflat despre plecarea lui Victor Ponta la Baku "pe surse", după ce acesta plecase, spunând că premierul nu l-a sunat nici să îl informeze că merge în Azerbaidjan, nici să îi spună "La mulţi ani!" de ziua sa şi nici să îl anunţe că merge în Turcia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici