Ponta: Dacă nu se închide dosarul de la DNA, nu candidez la nicio funcţie la congresul PSD

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că, dacă nu se închide dosarul de la DNA, nu va candida pentru nicio funcţie la congresul PSD, el arătând totodată că, în măsura în care îşi va rezolva problemele cu acest dosar, nu vrea să spună "nu, niciodată, imposibil" unei eventuale candidaturi.

362 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă nu se închide dosarul de la DNA, nu candidez la nicio funcţie la congresul PSD

Ponta: Dacă nu se închide dosarul de la DNA, nu candidez la nicio funcţie la congresul PSD (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că, miercuri, în faţa BPN al PSD, şi-a rugat colegii să ia act de decizia sa, irevocabilă, de a se retrage de la conducerea partidului. "Şi mi-am cerut şi scuze pentru faptul că duminică seară au aflat aşa, într-un mod mai puţin formal, de această intenţie, dar le-am spus foarte direct: ştiam sigur că vor încerca să mă convingă să nu-mi depun demisia, aşa încât, într-un fel, i-am pus în faţa faptului împlinit. Le-am mulţumit ... cinci ani şi jumătate, am cel mai lung mandat, mai lung decât Ion Iliescu sau Adrian Năstase (...), nu pot să zic că am un moment de mare bucurie, pentru că mi-am dorit să fiu preşedinte al PSD, am încercat să fiu un preşedinte bun, dar am o satisfacţie că PSD, azi, faţă de PSD din 20 februarie 2010, în mod aproape imposibil de negat este într-o poziţie mult mai bună", a spus el, într-o emisiune a postului B1 TV.

Ponta a arătat, răspunzând unei întrebări, că această etapă din viaţa sa s-a terminat. "Nu înseamnă neapărat că s-a încheiat viaţa mea politică", a precizat el.

Despre o eventuală candidatură viitoare pentru conducerea partidului, Ponta a spus: "În măsura în care, evident, îmi voi rezolva problemele cu dosarul de la DNA, nu vreau să spun «nu, niciodată, imposibil», dar eu cred sincer că în 2016 PSD are resursele de a pune în faţă în bătălia pentru locale şi parlamentare şi alţi lideri".

"În măsura în care se închide acest dosar şi în măsura în care am eu impresia că pot în continuare să fiu în această echipă în poziţia de căpitan (...) Ştiu un singur lucru: nu se închide dosarul acesta, evident că mă ţin de cuvânt şi nu candidez la nicio funcţie" la congres, a mai spus Ponta.

El a menţionat că un congres al PSD poate avea loc "oricând", până cel mai târziu în 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici