Ponta: Anastase îl dădea pe Boc la telefon unor parlamentari să le promită avantaje ca să voteze

Victor Ponta a declarat, marţi, că Roberta Anastase nu a început la timp şedinţa de plen a Camerei pentru că vorbea la telefon cu premierul Boc, pe care l-a dat spre a purta discuţii unor parlamentari independenţi sau de la minorităţi, cărora le-ar fi promis avantaje în schimbul votului pentru CC.

24 afișări
Imaginea articolului Ponta: Anastase îl dădea pe Boc la telefon unor parlamentari să le promită avantaje ca să voteze

Ponta: Anastase îl dădea pe Boc la telefon unor parlamentari să le promită avantaje ca să voteze (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Am stat o oră toţi în Cameră. Aţi filmat. Eram 300 de oameni - foarte rar - iar doamna Anastase, cu telefonul în mână - iar la telefon era Emil Boc, şi nu ştiu dacă primul-ministru asta trebuie să facă o oră - îl dădea pe Emil Boc la telefon la diverşi deputaţi independenţi - am văzut-o la domnul Nicolicea, la cei de la minorităţi - ca să le promită domnul Boc nu ştiu ce, să le promită bani, să le promită avantaje ca să voteze", a spus liderul PSD.

Ponta a precizat că nici prin acest procedeu PDL nu a reuşit să găsescă parlamentari dispuşi să încalce votul dat săptămâna trecută în ceea ce priveşte judecătorul de la Curtea Constituţională.

"Nu au reuşit să strângă nici în acest sistem absolut incredibil - preşedinta Camerei care o oră umblă cu telefonul, cu primul-ministru în telefon, prin Cameră, ca să-i convingă, să îi cumpere pe alţi parlamentari - nici aşa nu au reuşit să găsească oameni dispuşi să încalce Constituţia şi să-şi încalce propriul vot dat săptămâna trecută", a spus Ponta.

El a acuzat-o pe Anastase că este capabilă de orice şi că îi "îngrozeşte pe toţi".

"PDL a cerut pauză ca să nu facem şedinţa. Tot vrea să-i convingă Anastase şi Boc la telefon pe parlamentari să voteze că se schimbă Constituţia azi în Cameră. Este o situaţie nu doar fără precedent. Este un pericol uriaş, iar asemenea personaje ca doamna Anastase pur şi simplu ne îngrozesc pe toţi, sunt capabile de absolut orice", a spus Ponta.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins, luni, atât solicitarea liderului grupului PDL Mircea Toader ca în prima şedinţă de plen să se reia votul în cazul alegerii unui judecător la Curtea Constituţională, cât şi cererea unui punct de vedere din partea Comisiei juridice pe această temă.

Candidatul propus de PSD pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a obţinut, în urmă cu o săptămână, 161 de voturi favorabile, iar contracandidatul său propus de PDL Ştefan Minea a obţinut 123 de voturi, dar preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a refuzat să-l valideze pe Dorneanu, arătând că acesta trebuia să întrunească 168 de voturi favorabile.

Reprezentanţii PSD au apreciat că Dorneanu a obţinut voturile majorităţii deputaţilor prezenţi şi trebuie numit la Curtea Constituţională, invocând două decizii ale acestui for care precizează că hotărârile Parlamentului se iau cu majoritate simplă.

În replică, Anastase a susţinut că legea de organizare şi funcţionare a curţii Constituţionale prevede că alegerea judecătorilor Curţii se face cu votul majorităţii din numărul total al deputaţilor, iar în cazul lui Dorneanu trebuie reluat votul într-o nouă şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici