Ponta: Antonescu are dreptul constituţional de a o numi miercuri pe Pivniceru la Justiţie

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că preşedintele interimar, Crin Antonescu, are dreptul constituţional de a o numi, miercuri, pe Mona Pivniceru la şefia MJ, el acuzându-l pe liderul PDL Vasile Blaga că a indus în eroare jurnaliştii şi spunând despre acesta: "Nu ştie, săracul, e vameş".

698 afișări
Imaginea articolului Ponta: Antonescu are dreptul constituţional de a o numi miercuri pe Pivniceru la Justiţie

Mona Pivniceru (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Întrebat ce va face USL dacă Traian Băsescu nu o va numi pe Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei, Ponta a precizat că nu îl interesează ce vrea Traian Băsescu.

"Mâine seară (miercuri, n.r.) preşedintele în funcţie este domnul Antonescu şi l-am consultat şi e de acord s-o numim pe doamna Pivniceru. Vă poate confirma. Decizia Curţii privind referendumul se citeşte în plenul celor două Camere, după care se publică în Monitor. De aia vă spun: nu-l ascultaţi pe domnul Blaga, că dânsul, nu ştiu, stă degeaba în Parlament că nu ştie ce spune legea. Eu înţeleg că v-a indus în eroare domnul Blaga care zicea că mâine se publică în Monitor. Nu ştie săracul, e vameş", a spus Ponta.

El a arătat că decizia CC se citeşte în plenul celor două Camere după care se publică în Monitorul Oficial, iar plenul cel mai repede va avea loc vineri. "Deci mâine (miercuri, n.r.) domnul Antonescu are dreptul constituţional de a numi în funcţie miniştri şi a fost de acord", a spus Ponta.

El a arătat că nu doreşte să-şi imagineze situaţia în care miercuri cei din CSM ar pleca de la şedinţă pentru a nu lua astfel act de demisia Monei Pivniceru. "Nu pot să-mi imaginez că din CSM o să înceapă să fugă oameni ca să nu ia act de demisia doamnei Pivniceru. Sincer îmi doresc să nu se ajungă la acest vârf de penibil, că doar asta ne mai lipseşte, după ce s-a întâmplat azi", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici