Ponta: Anul 2012, probabil ultimul din superproducţia "Arestează-mă să te iubesc" a casei Băsewood

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că proiectul lui Traian Băsescu din 2005 încoace a constat în intimidarea şi ameninţarea adversarilor politici pentru a-i converti ulterior la "dreapta religie băsistă", liderul PSD apreciind că 2012 e ultimul an din superproducţia "Arestează-mă să te iubesc".

1089 afișări
Imaginea articolului Ponta: Anul 2012, probabil ultimul din superproducţia "Arestează-mă să te iubesc" a casei Băsewood

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta scrie pe blogul său, într-o postare intitulată "Arestează-mă să te iubesc", că mulţi dintre oamenii politici apropiaţi preşedintelui Traian Băsescu au fost, cu ani în urmă, adversari politici ai acestuia.

Liderul PSD rememorează de la întâlnirea din 2004 dintre Adrian Năstase, premier atunci, şi Traian Băsescu, primar al Capitalei, o propunere de fuziune între PSD şi PD, pe atunci încă membru al Internaţionalei Socialiste şi susţinerea comună a lui Băsescu la Primărie.

Ponta spune că întâlnirea a fost mijlocită de Gabriel Oprea, prefect al Capitalei pe atunci. După întâlnirea de la Palatul Victoria, Oprea l-a condus pe Băsescu la maşină şi când s-a întors la colegii din PSD le-a spus că Băsescu i-a şuierat printre dinţi: "O să vedeţi voi că o să vă arestez pe toţi", susţine Victor Ponta.

Liderul PSD susţine că, din 2005, Băsescu "a început să pună în practică ameninţările" din 2004. El se referă la Gabriel Oprea, "hăituit mai mult de un an cu tot felul de poveşti", apoi menţionează "mascarada judiciară în care Dinu Patriciu era fugărit pe lângă zidurile Tribunalului şi prezentat de Băsescu şi ai lui ca marele criminal al ţării" şi "sceneta judiciară" marca "Băsewood" în care rolul principal l-a jucat Gigi Becali.

Preşedintele PSD se referă şi la arestarea lui Dan Diaconescu, din 2010, precum şi la cea a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi concluzionează că, după aceste episoade, toţi cei menţionaţi şi-au "reevaluat" poziţia faţă de Traian Băsescu.

"Credeţi că, dacă Adrian Năstase, în cei şase ani de golgotă judiciară, i-ar fi dat un semn lui Băsescu că e gata să cadă la pace, acesta ar fi avut vreo problemă să iasă la TVR sau la B1 să vorbească despre ce adevărat social-democrat şi ce prim-ministru corect şi eficient a fost?! Nici vorbă, îl lăuda Băse mai ceva ca noi în anii de glorie. Însă, pentru că a refuzat să joace în filmul acesta, AN este abonat de două ori pe săptămână la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Trebuie dat un semnal clar pentru ca Patriciu, Diaconescu, Becali, Vîntu, Vadim şi toti ceilalţi să nu se răzgândească!", afirmă Ponta.

El mai susţine că atacurile la adresa sa din partea ANAF fac parte din acelaşi "film favorit" al lui Traian Băsescu.

"Mascarada cu Blejnar, un personaj atât de dubios şi haotic încât orice politician ar trebui să fugă de el ca dracu de tămâie, şi DNA nu poate decât să mă arate ca victimă a unui preşedinte care nu are cu ce altceva să mă controleze!", consideră Ponta, arătând că, indiferent de "dorinţa umană, chiar legitimă" a celor din PSD şi PNL să "răzbune practicile" lui Traian Băsescu, USL "trebuie să schimbe paradigma", "oricât de frustrant va fi", şi să aplice legea nu pe criteriul politic, ci pe cel al legii implacabile.

"Crin mi-a spus odată opinia lui despre presiunile pe care Băsescu le facea la Congresul PDL - «să ne luăm cola şi popcorn şi să ne uităm la televizor, e o nouă producţie marca Băsescu, din care vor pierde doar ei!». A avut dreptate. Acum mă pregătesc pentru anul 2012 - anul cel mai spectaculos pentru că, probabil, e ultimul din superproducţia «Arestează-mă să te iubesc» a vestitei case «Băsewood». Iar când se termină ultimul episod, cred că trebuie să ne mai apucăm şi de muncă!", mai scrie Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici