Ponta: Ar fi drept să îi scurtăm mandatul lui Băsescu, să nu aibă pensie. Nu ştiu dacă se va întâmpla

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la România TV, că se gândeşte că poate ar fi drept ca preşedintele Traian Băsescu, la cât a încălcat Constituţia, să nu aibă mandat întreg, astfel încât să nu primească pensie, menţionând însă că dacă va putea evita o criză politică, o va face.

1209 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ar fi drept să îi scurtăm mandatul lui Băsescu, să nu aibă pensie. Nu ştiu dacă se va întâmpla

Traian Băsescu (Imagine:Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat ce ar trebui să facă Traian Băsescu pentru a fi suspendat iarăşi din funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: "Să încalce grav Constituţia". El a adăugat că actualul şef al statului încalcă în mod constant Constituţia "câte puţin".

Premierul a spus că se gândeşte că ar fi drept ca, la câte pensii a tăiat şi la cât de mult a încălcat Constituţia, preşedintele Băsescu să nu primească pensie de pe urma funcţiei, scurtându-i-se mandatul. Ponta a precizat că, din câte ştie, pentru a primi pensie un preşedinte trebuie să fi avut mandat întreg, fără a fi demis.

Întrebat dacă va fi suspendat Traian Băsescu, Ponta a subliniat că el doar se gândeşte că ar fi drept ca preşedintele actual să nu primească pensie, prin scurtarea mandatului. "Nu ştiu dacă se va întâmpla", a spus Ponta la România TV.

El a mai adăugat că dacă va putea evita o criză politică în România, o va face. "Dar asta nu înseamnă că Traian Băsescu poate să facă ce vrea", a precizat premierul.

Răspunzând unei întrebări, Ponta a dat ca exemple de încălcări ale Constituţiei din partea lui Train Băsescu recentele declaraţii ale acestuia la adresa Justiţiei în contextul procesului în care este implicat Mircea Băsescu şi la adresa serviciilor de informaţii în contextul fotografiilor cu Elena Udrea la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici