Ponta: Băsescu nu rata o petrecere câmpenească, acum se ascunde la Cotroceni de frica unor pensionari

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că nu se poate guverna o ţară în criză "fugind şi ascunzându-se", apreciind, în acest context, că preşedintele Traian Băsescu "se ascunde la Cotroceni de frica unor pensionari", deşi înainte "nu rata nicio petrecere câmpenească".

25 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu nu rata o petrecere câmpenească, acum se ascunde la Cotroceni de frica unor pensionari

Ponta: Băsescu nu rata o petrecere câmpenească, acum se ascunde la Cotroceni de frica unor pensionari (Imagine: Gabriela Dobos/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că ideea ca deputaţii şi senatorii PDL să meargă în Parlament, dar să nu voteze în momentul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe programul de reducere a pensiilor şi salariilor este "un gest de laşitate fără precedent".

"E un gest de laşitate fără precedent. Cum adică? Înseamnă că nu eşti de acord cu ce propune Guvernul tău. Şi atunci acest Guvern, de fapt de cine-i susţinut? Sondajele arată că 85-90 la sută dintre români nu sunt de acord cu măsurile, parlamentarii lor nu-i susţin. Şi atunci al cui Guvern e, de fapt, ăsta, pe care nu-l susţine, de fapt, nimeni? E foarte grav şi vreau ca parlamentarii care încă vor alege între Emil Boc şi oamenii care i-au votat să facă lucrul ăsta foarte clar, să nu se ascundă pe după uşi sau să n-aibă curaj să vină la Parlament", a spus Ponta.

El a adăugat că acolo vor exista oameni care îi vor aştepta pe parlamentari pentru "a le bate obrazul" şi a le arăta că i-au trimis acolo "nu ca să-l susţină pe Boc, ci ca să-i apere pe oameni".

Preşedintele PSD a spus că ideea de a fi prezent, dar a nu vota se poate numi atât laşitate, cât şi iresponsabilitate, pentru că o ţară nu poate fi guvernată în acest fel.

"Nu poţi să guvernezi o ţară în criză fugind şi ascunzându-te. Uitaţi-vă la domnul Băsescu, care nu rata nicio petrecere câmpenească, nicio întâlnire cu electoratul, cu poporul, cum fuge şi se ascunde în spatele gardurilor de la Cotroceni de frica unor pensionari. De fapt, pe cine guvernezi, dacă ţi-e frică şi fugi de oamenii pe care-i guvernezi? Asta e marea problemă a României în acest moment", a spus Ponta.

Întrebat dacă nu îi este frică de faptul că, dacă s-ar adopta moţiunea de cenzură, preşedintele Traian Băsescu ar putea să numească "un Cabinet Boc 5", Ponta a spus că sentimentul său nu este atât de frică, cât de jenă.

"Frică, nu. Mi-e jenă. Poate domnul Băsescu să numească şi Cabinetul Boc 7. Şi ce se schimbă în bine în România? Asta e întrebarea. Domnul Băsescu nu e la firma lui acolo şi poate să pună director pe cine vrea. Domnul Băsescu, din păcate pentru noi toţi, este preşedintele României şi are obligaţii şi faţă de cei pe care i-a minţit în campanie şi faţă de cei cinci milioane care nu l-au votat sau, mai bine zis, care l-au votat pe Mircea Geoană şi faţă de cei care nu s-au prezentat la vot. Nu cred că e doar preşedintele Diasporei, ca să se preocupe doar de ce se întâmplă în străinătate. Cred că e preşedintele României", a accentuat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici