Ponta: Candidatul la Preşedinţie din partea PSD şi ACD, stabilit de sondaje

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, la Hotnews, că, în eventualitatea unui candidat comun la Preşedinţie din partea PSD şi ACD, acesta va fi stabilit de sondajele de opinie.

39 afișări
Imaginea articolului Ponta: Candidatul la Preşedinţie din partea PSD şi ACD, stabilit de sondaje

Ponta: Candidatul la Preşedinţie din partea PSD şi ACD, stabilit de sondaje (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că, dacă se va ajunge la o alianţă PSD-ACD care să aibă candidat unic pentru Preşedinţie, acesta va fi desemnat în urma sondajelor.

Întrebat cine ar putea fi candidat la Preşedinţie, el, ca social-democrat, sau Crin Antonescu, ca liberal, Ponta a răspuns la Hotnews: "Va candida din partea alianţei PSD - ACD la funcţia de preşedinte cel care va fi în sondajele de opinie aflat pe primul loc în preferinţa electoratului".

Preşedintele PSD a mai afirmat că nu ştie dacă o eventuală alianţă PSD-PNL-PC va obţine la alegerile parlamentare mai multe voturi decât dacă cele trei partide ar candida separat.

"Dar ştiu că vom putea împiedica un nou abuz constituţional din partea domnului Băsescu", a adăugat el.

Preşedintele PSD a afirmat că alianţa cu ACD trebuie să obţină majoritatea absolută în Parlament şi să propună o singură persoană pentru funcţia de premier.

Întrebat dacă el şi Crin Antonescu sunt "obligaţi" de Dinu Patriciu pentru a forma alianţa PSD-PNL, Ponta a răspuns: "Aluzia la domnul Patriciu cred că este o confuzie în ce mă priveşte".

Preşedintele PSD s-a declarat convins că atât el, cât şi Antonescu vor face "compromisuri inevitabile".

Întrebat dacă actuala opoziţie are de câştigat din polarizarea electorală între PDL de o parte şi PSD, PNL, PC de cealaltă parte, Ponta a răspuns: "Da, cred că este foarte bine să-i lăsăm pe domnul Băsescu şi PDL de o parte a politicii şi noi ceilalţi să fim clar şi hotărât în partea cealaltă. Diferenţa dintre noi va fi mai uşor de evaluat şi judecat de cei care votează".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici