Ponta către miniştri: Pregătiţi-vă, atacurile adversarilor vor fi cele mai murdare, cum nu vă imaginaţi

Premierul Victor Ponta i-a atenţionat pe miniştri că trebuie să fie pregătiţi pentru cele mai murdare atacuri din partea adversarilor politici, cum nu şi-au putut imagina vreodată, arătând că Guvernul USL se află în prima linie a bătăliei cu cei care au guvernat anterior prin şantaj şi calomnii.

1440 afișări
Imaginea articolului Ponta către miniştri: Pregătiţi-vă, atacurile adversarilor vor fi cele mai murdare, cum nu vă imaginaţi

Ponta către miniştri: Pregătiţi-vă, atacurile adversarilor vor fi cele mai murdare, cum nu vă imaginaţi (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ştiaţi cu toţii că suntem într-un război cu cei cărora le-am luat puterea din mână în urmă cu o lună şi jumătate, că adversarii noştri nu vor folosi arme curate sau onorabile. Pregătiţi-vă, atacurile vor fi cele mai murdare şi mai incorecte posibil, pe care nu vi le-aţi fi putut imagina vreodată, dar avem o sarcină foarte clară de la popor şi tot curajul necesar şi hotărârea de a trece peste armele murdare ale adversarului şi a ne face datoria. Vă rog să realizaţi că suntem în prima linie a războiului cu sistemul care a guvernat România în ultimii ani prin şantaj, ameninţare, calomnii. O să fie momente dificile, dar cred că putem trecem împreună peste ele şi că îi avem pe oameni alături de noi în acest război cu o persoană şi un sistem care ne-a distrus şi ne-a furat România", a spus Ponta miniştrilor, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut referiri ironice, în câteva rânduri, săptămâna trecută, în legătură cu calitatea de doctor în drept a premierului Victor Ponta. Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu l-a anunţat, măcar telefonic, înainte de şedinţa de Guvern, despre mutarea ICR de sub coordonarea şefului statului, afirmând că aceasta denotă o lipsă de respect, şi adăugând: "Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!".

Premierul l-a acuzat, marţi, într-o conferinţă de presă, pe preşedintele Băsescu de faptul că încearcă să îl şantajeze prin acuzaţiile legate de plagierea tezei sale de doctorat, în legătură cu participarea la Consiliul European, el subliniind că nu va ceda la acest gen de atacuri.

El a mai declarat că îşi doreşte ca şeful statului să plece de la putere cât mai rapid ca să se termine cu "sistemul său securist".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici