Ponta: Dacă Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de premier

Faptul că preşedintele Traian Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, deoarece Preşedinţia nu are nicio legătură cu agricultura, a declarat premierul Victor Ponta, precizând că se referă "în glumă" la ideea ca Băsescu să devină premier.

333 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de premier

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă pot să glumesc, dacă domnul preşedinte Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, că nu are nicio legătură Preşedinţia cu agricultura", a spus Ponta la Antena 3.

El a răspuns astfel în contextul în care moderatorul comenta faptul că şeful Guvernului efectuează un turneu asiatic în care caută investitori, iar preşedintele Traian Băsescu "s-a apucat să facă strategii agricole".

La insistenţa moderatorului pe acest subiect, Ponta a precizat că nu vede posibilă o astfel de "rocadă", în care Băsescu să fie prim-ministru, iar el să devină preşedinte, explicând că îl susţine pe Antonescu pentru funcţia prezidenţială.

Preşedintele Băsescu a propus partidelor semnarea în septembrie, împreună cu organizaţiile din domeniul agro-alimentar, a unui pact pentru dezvoltarea agriculturii în perioada 2014-2030, care să preia obiectivele raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, lansat, luni, în dezbatere publică.

Preşedintele a mai spus că "o ţară cu un asemenea potenţial agricol care nu îşi hrăneşte propria populaţie trebuie să îşi pună întrebări", iar responsabilitatea de a corecta politicile agricole este în primul rând a oamenilor politici.

El a arătat că trebuie "grijă" pentru ca acest document să nu rămână "îmbrăcat frumos în piele în biblioteca Preşedinţiei" şi să devină realitate.

În aprilie 2013, preşedintele Băsescu a reactivat Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

Comisia a fost înfiinţată de către Traian Băsescu în iulie 2009, fiind condusă atunci de către Dacian Cioloş, în prezent comisar european pentru Agricultură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici