Ponta: Dacă moţiunea trece, USL va susţine un Guvern cu mandat limitat, până la alegerile generale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că, în situaţia în care Guvernul Ungureanu va fi demis în urma adoptării moţiunii de cenzură, USL va susţine un Executiv cu un mandat limitat, până la alegeri generale.

360 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă moţiunea trece, USL va susţine un Guvern cu mandat limitat, până la alegerile generale

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"În acest moment, nu avem voturile necesare să trecem moţiunea. Dacă va trece moţiunea, nu ne dorim să rămânem în aer cu guvernarea României. Ne dorim, dacă va trece moţiunea, să susţinem un Guvern - inevitabil un guvern cu mandat limitat, până la alegeri - care să oprească lucrurile rele pe care le-am trecut în moţiune, să respecte obligaţiile României asumate cu FMI, BM, CE, să aplice actualul buget aprobat", a spus Ponta.

Liderul PSD a admis că formula unui astfel de Executiv nu depinde doar de USL.

"Nu mergem doar pe o ideea distructivă - hai să dăm jos Guvernul actual - vom veni cu o moţiune constructivă, vrem ca Guvernul actual să fie demis, propunem o altă formulă temporară până la alegerile generale", a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, pentru "Gândul" că, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură va trece, USL trebuie să ceară preşedintelui Traian Băsescu desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de premier.

USL a depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Documentul, intitulat "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", a fost depus la Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Moţiunea de cenzură este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul are 15 pagini şi este structurat pe trei capitole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici