Ponta: De principiu, nimeni din BPN al PSD nu a fost împotriva ideii alianţei cu ACD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, după o şedinţă de patru ore a BPN, că niciunul dintre membrii prezenţi nu a fost de principiu împotriva ideii unei alianţe cu ACD.

22 afișări
Imaginea articolului Ponta: De principiu, nimeni din BPN al PSD nu a fost împotriva ideii alianţei cu ACD

Ponta: De principiu, nimeni din BPN al PSD nu a fost împotriva ideii alianţei cu ACD (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că, deşi la nivelul BPN s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte oportunitatea alianţei cu ACD, fără a se stabili detalii, decizia asupra încheierii alianţei va fi luată doar de structurile statutare, respectiv CEX şi Consiliul Naţional.

"Nu a fost nimeni, de principiu, împotriva ideii unei alianţe, cu două scopuri: să scăpăm ţara de domnul Băsescu şi de domnul Boc şi să guvernăm împreună cu un nou proiect social şi economic", a adăugat el.

Ponta a precizat, întrebat dacă s-au conturat deja aspecte concrete ale alianţei cu ACD, că mai este nevoie de discuţii cu liberalii, însă principiile generale sunt agreate şi de ACD.

"Sigur, sunt oameni mai nemulţumiţi prin PNL pe acolo, dar deciziile lor sunt exact ca şi la noi şi intenţia şi dorinţa de a face împreună ceea ce aşteaptă oamenii de la noi e cel mai important. După aceea, sigur, rezolvăm şi celelalte probleme", a spus Ponta.

El nu a dat un termen pentru semnarea alianţei PSD-ACD. "În termeni politici, foarte repede", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici