Ponta, după decizia CC: Guvernul Boc să demisioneze, şi-a asumat o lege neconstituţională

Liderul USL Victor Ponta a declarat, miercuri, comentând decizia CC în privinţa legii de comasare a alegerilor, că Guvernul Boc trebuie să demisioneze pentru că şi-a asumat o lege neconstituţională şi nedemocratică.

1313 afișări
Imaginea articolului Ponta, după decizia CC: Guvernul Boc să demisioneze, şi-a asumat o lege neconstituţională

Ponta, după decizia CC: Guvernul Boc să demisioneze, şi-a asumat o lege neconstituţională (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a spus că decizia CC a fost "ultima lovitură" pe care Guvernul o aştepta.

"Trebuie să demisioneze (Guvernul, n.r.) pentru că şi-a asumat răspunderea pe o lege nedemocratică şi neconstituţională", a spus Ponta.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC "o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie".

Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şedinţa Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici