Ponta după discuţia cu Băsescu: Miniştrii acuzaţi de ANI rămân în funcţie şi urmează calea legală

Cei trei miniştri acuzaţi de către Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate vor urma procedurile legale pentru a-şi dovedi nevinovăţia şi nu vor mai ocupa funcţii publice decât dacă există o decizie legală în acest sens, a declarat premierul Ponta, după discuţia cu preşedintele Băsescu.

451 afișări
Imaginea articolului Ponta după discuţia cu Băsescu: Miniştrii acuzaţi de ANI rămân în funcţie şi urmează calea legală

Ponta după discuţia cu Băsescu: Miniştrii acuzaţi de ANI rămân în funcţie şi urmează calea legală (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Cei trei miniştri urmează calea prevăzută de lege pentru a-şi dovedi eventual nevinovăţia. În măsura în care pe cale legală se constată incompatibilitatea lor, evident nu vor mai ocupa o funcţie publică", a spus Ponta, întrebat de jurnalişti dacă în întâlnirea de la Palatul Cotroceni a discutat cu preşedintele Traian Băsescu şi despre scrisoarea primită recent din partea acestuia.

El a precizat că aceste răspuns este cunoscut şi de preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, luni, că în cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare în legătură cu cei patru membri ai Executivului acuzaţi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de incompatibilitate, menţionând că viza "şi o eventuală remaniere".

Cei patru membri ai Executivului acuzaţi de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop şi Dan Mihalache, ultimul fiind schimbat în această săptămână din funcţie.

Premierul Victor Ponta a susţinut atunci că a decis eliberarea lui Dan Mihalache de la SGG deoarece funcţia acestuia are un caracter strict administrativ, din care nu poate exprima poziţii publice şi a arătat că a fost deranjat de declaraţia acestuia privind parteneriatul strategic cu SUA.

Ponta a precizat totodată că nici nu va urma o remaniere în urma declaraţiilor preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici