Ponta, după întrevederea cu Blaga: Nu mai sunt copil nici măcar în politică

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după întrevederea cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, desfăşurată la Senat, că nu i-a reproşat acestuia afirmaţia la adresa sa, el arătând că nu mai este copil nici măcar în politică.

724 afișări
Imaginea articolului Ponta, după întrevederea cu Blaga: Nu mai sunt copil nici măcar în politică

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)

Întrebat dacă i-a reproşat lui Vasile Blaga declaraţia la adresa sa, Ponta a răspuns: "Nu, nu i-am reproşat-o că nu am auzit-o. Dacă vă uitaţi puţin la părul meu care se albeşte în ultimele 50 de zile - aş vrea, dar nu mai sunt copil nici măcar în politică".

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, referindu-se la propunerea premierului Victor Ponta ca atât el, cât şi preşedintele ţării să demisioneze pentru a fi alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale, că "aşa este când laşi copiii să conducă ţara".

"Aşa este când laşi copiii să conducă ţara. Până la urmă, domnul Ponta aruncă încă o petardă, în încercarea evidentă de a ascunde gunoiul sub preş şi a nu răspunde de furt, de plagiat", a precizat Blaga.

Blaga a arătat că Ponta încearcă să acopere faptul că nu a făcut absolut nimic pentru economia românească în două luni.

Ponta: Am discutat cu Blaga despre legea electorală, suntem într-un vid

Victor Ponta a declarat că a discutat cu Vasile Blaga despre legea electorală, el precizând că, pe această temă, există "un vid" şi că se aşteaptă de la Curtea Constituţională o cale de urmat.

"Sigur că am discutat un pic despre ce facem, deoarece acum suntem într-un vid cu legea electorală şi aşteptăm toţi de la Curte să ne spună ce facem – mai facem alegeri, cum mai facem acele alegeri. Sigur că îl interesează şi pe domnul Blaga, pentru că totuşi conduce un partid", a spus Ponta.

El a precizat că nu ştie de ce a respins Curtea Constituţională textul legsilativ privind votul uninominal.

Întrebat dacă Blaga s-a arătat deschis spre colaborare, Ponta a răspuns: "Întotdeauna a fost un om care, dincolo că suntem adversari politici, înţelege că şi între adversarii politici poate să existe respect şi pot să existe lucruri care sunt în interesul public şi în interesul naţional, nu neapărat într-un interes de partid".

Ponta a spus că nu a stabilit nimic cu Vasile Blaga şi că l-a informat pe acesta în calitate de preşedinte al principalului partid de opoziţie - PDL - asupra a ceea ce doreşte să prezinte marţi în Parlament, respectiv informarea referitoare la deciziile din cadrul Consiliul European.

"Eu sunt un altfel de premier şi m-am plâns cât eram în opoziţie că Guvernul sfida Parlamentul, că nu respecta nicio regulă de dialog. Eu vreau să am dialog, am vrut să am şi cu preşedintele şi o să încerc şi în continuare să am cu preşedintele Băsescu. Vreau să am dialog cu grupurile parlamentare care mă susţin, dar şi cu cele care sunt în opoziţie. Trebuie să revenim la o normalitate. Războiul acesta cu care distrugem toată ţara este împotriva României", a spus Ponta.

El a precizat că îi va transmite lui Vasile Blaga informarea scrisă despre Consiliul European când va ajunge la Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici