Ponta: Felicităm UDMR că a eliberat CNAS de controlul intereselor mafiote din zona apropiată PDL

Copreşedintele USL Victor Ponta a declarat, miercuri, că doar prin trecerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sub controlul Parlamentului se vor evita speculaţiile cu privire la interesele care ar sta în spatele CNAS.

269 afișări
Imaginea articolului Ponta: Felicităm UDMR că a eliberat CNAS de controlul intereselor mafiote din zona apropiată PDL

Copreşedintele USL Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a menţionat, într-o declaraţie de presă, că, în opinia USL, CNAS ar trebui să treacă sub controlul transparent al Parlamentului, în acest fel existând garanţia că orice derapaj şi orice abuz vor fi controlate şi verificate.

"Doar în acest fel s-ar elimina controversele şi speculaţiile cu privire la interesele care stau în spatele funcţionării acestei instituţii", a afirmat el.

Liderul PSD a felicitat UDMR pentru trecerea CNAS în coordonarea Ministerului Sănătăţii şi pentru că "a reuşit să elibereze CNAS de controlul intereselor financiar-mafiote din zona apropiată PDL".

Ponta a mai declarat că ar trebui numită o echipă de conducere profesionistă la CNAS, pentru eficientizarea activităţii instituţiei.

UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea, precizând că împreună cu PDL s-a ajuns la un consens, respectiv ca CNAS să fie "coordonată" de Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, "după consultările cu Partidul Democrat-Liberal, membrii coaliţiei au ajuns la un consens, şi anume Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să fie coordonată de Ministerului Sănătăţii, pentru că în acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice în domeniu".

CNAS rămâne autonomă, conform formulei convenite cu UDMR, astfel că această structură va fi în continuare ordonator de credite, iar şeful său va fi numit de către premier, dar se recunoaşte autoritatea ministrului Sănătăţii în aplicarea politicilor publice, a declarat Sever Voinescu pentru MEDIAFAX.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost creată în 1999 şi atunci era în subordinea Ministerului Sănătăţii. În 2006, prin Legea 95, ea a devenit autonomă şi a trecut în coordonarea Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici