Ponta: Flutur să nu mai mintă şi să nu mai fure

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Dorohoi, întrebat cum comentează diferenţele între necesarul de fonduri anunţat, în contextul inundaţiilor, de Ministerul Dezvoltării şi cel anunţat de preşedintele CJ Suceava, că Gheorghe Flutur ar trebui "să nu mai mintă şi să nu mai fure".

14 afișări
Imaginea articolului Ponta: Flutur să nu mai mintă şi să nu mai fure

Ponta: Flutur să nu mai mintă şi să nu mai fure (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a fost prezent la Dorohoi, sâmbătă dimineaţă, pentru a împărţi ajutoare sinistraţilor din municipiu.

Întrebat de presă despre posibilităţile de acoperire integrală de la buget a pagubelor de la inundaţii, în contextul în care Ministerul Dezvoltării a vorbit despre 58 de milioane de euro, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a menţionat o sumă de aproximativ 64-65 de milioane de euro, Ponta a răspuns: "Domnul Flutur să nu mai mintă şi să nu mai fure şi să se implice mai mult în ajutorarea acestor oameni".

El a mai spus că nu ştie dacă bugetul va putea acoperi pagubele, menţionând că PSD a preferat să aducă pe cont propriu la Dorohoi ajutoare pentru sinistraţi.

Ponta a spus că nu doreşte să facă politică în contextul în care unii oameni au fost afectaţi de inundaţii, dar a apreciat că cei "cu obraz gros" trebuie să facă un pas în spate, prioritatea fiind ajutorarea persoanelor afectate de inundaţii.

Lideri ai Partidului Social Democrat au ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Dorohoi, în judeţul Botoşani, unde au adus 36 de tiruri şi camione de ajutoare pentru sinistraţi. Delegaţia formată din preşedintele PSD Victor Ponta, vicepreşedinţii Titus Corlaţean, Marean Vanghelie, Ecaterina Andronescu şi Gheorghe Nechita, alături de liderii locali ai formaţiunii, au vizitat casele dărâmate de inundaţii, din municipiul Dorohoi şi au stat de vorbă cu locuitorii acestora.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie a ţinut să facă şi o donaţie financiară. "Opt miliarde vom da la Dorohoi, de la Consiliul Local, şi două miliarde către Hilişeu Horia. Este vorba despre solidaritate umană, oamenii aştia au nevoie de ajutor, noi le întindem o mână", a declarat Vanghelie.

Ajutoarele au fost donate de către mai multe organizaţii PSD din ţară, printre care Arad, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Braşov, Dolj, Harghita, Maramureş, Teleorman, Timişoara, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti.

Pagubele produse de inundaţii sunt estimate la aproape 250 de milioane de lei (circa 59 milioane euro), în condiţiile în care 3.480 de case au fost afectate, alte 250 s-au prăbuşit, iar 31,4 km de drumuri naţionale sunt deteriorate, potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, că valoarea pagubelor provocate de inundaţii în judeţul Suceava se ridică la 65 de milioane de euro, fiind afectate 90 de localităţi, menţionând că la acestea se adaugă 50 de milioane de euro necesare urgent pentru închiderea unor breşe.

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că în cadrul Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă a fost prezentată o evaluare a pagubelor care sunt estimate la 65 de milioane de euro, reprezentând distrugerea sau avarierea gravă a caselor, drumurilor, căilor ferate, ale societăţilor de utilităţi, la care se adaugă 50 de milioane de euro, sume urgent necesare pentru îndiguiri sau închiderea unor breşe din diguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici