Ponta: Geoană nu a fost subiect de discuţie la reuniunea BPN al PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, miercuri, că Mircea Geoană "nu a fost subiect de discuţie" la reuniunea informală a BPN al PSD din Prahova, menţionând însă că este deranjat de declaraţiile preşedintelui Senatului despre partidul care îi asigură acestuia "maşină SPP şi casă de protocol".

20 afișări
Imaginea articolului Ponta: Geoană nu a fost subiect de discuţie la reuniunea BPN al PSD

Ponta: Geoană (Foto) nu a fost subiect de discuţie la reuniunea BPN al PSD (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Ponta s-a arătat "deranjat" de afirmaţiile lui Geoană potrivit cărora PSD este un partid bolşevic. "E totuşi partidul pe care domnia sa l-a condus şi care inclusiv astăzi îi asigură şi maşină de la SPP şi casă de la protocol şi alte lucruri. Nu e normal să vorbeşti aşa de partidul tău. Aia m-a deranjat şi sigur o să iau atitudine nu doar ca preşedinte al PSD-ului ci ca pesedist, pur şi simplu", a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a spus că crede că fiecare social-democrat "e deranjat atunci când vede asemenea declaraţii, aşa cum orice pedelist e deranjat atunci când vede declaraţiile doamnei Macovei". Acesta a adăugat că "nu e corect să vorbeşti urât despre partidul care te ţine într-o funcţie importantă".

Întrebat dacă Mircea Geoană riscă să fie exclus din PSD, Ponta a evitat să răspundă, spunând doar că preşedintele Senatului "nu a fost subiect de discuţie" la reuniunea informală a BPN al PSD care a avut loc miercuri la Româneşti.

Pe de altă parte, surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că la reuniune a fost discutat cazul fostului preşedinte al PSD, Mircea Geoană "în trecere", posibilitatea sancţionării acestuia nefiind evocată.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că situaţia creată de ultimele afirmaţii ale lui Geoană şi scrisoarea deschisă către acesta, semnată de 26 de parlamentari, a fost discutată spre finalul întâlnirii, pe scurt.

Sursele respective au arătat că niciunul dintre cei care au intervenit pe subiect nu a evocat posibilitatea sancţionării lui Geoană, existând însă unii vicepreşedinţi care au ridicat problema unor eventuale motive "ascunse".

Mai mulţi vicepreşedinţi i-au reproşat lui Geoană faptul că face declaraţii despre partid sau despre lideri ai partidului întâi pentru presă sau pe blog, fără să ridice problema în interiorul BPN.

De asemenea, potrivit aceloraşi surse, au fost unii lideri care au arătat că Geoană încă este sub interdicţia de şase luni impusă de BPN de a nu face declaraţii contradictorii deciziilor luate de PSD, ultimele sale afirmaţii încălcând acest "moratoriu", însă niciunul dintre liderii respectivi nu a ridicat problema vreunei sancţiuni.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată, luni, pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În replică, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu. El a mai spus că afirmaţiile făcute de Geoană pe blog despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt "minciuni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici