Ponta i-a propus lui Băsescu devansarea alegerilor prezidenţiale. Oprea: Preşedintele nu are o poziţie oficială

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare. Purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea a răspuns că preşedintele nu are o poziţie oficială la propunerea premierului.

897 afișări
Imaginea articolului Ponta i-a propus lui Băsescu devansarea alegerilor prezidenţiale. Oprea: Preşedintele nu are o poziţie oficială

Ponta i-a propus lui Băsescu devansarea alegerilor prezidenţiale pentru mai-iunie 2014 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

El a explicat că organizarea alegerilor prezidenţiale în acelaşi timp cu cele europarlamentare ar asigura o campanie electorală de doar 1-2 luni şi ar evita situaţia în care România s-ar afla în perioadă electorală pe parcursul unui an întreg.

"Este o idee, nu e nimic ascuns aici. Preşedintele nu mi-a dat un răspuns, nici nu avea cum aşa, imediat. Examinează ideea", a spus Ponta.

Alegerile prezidenţiale ar trebui organizate la sfârşitul anului 2014.

Preşedintele Traian Băsescu "nu are o poziţie oficială" referitoare la propunerea avansată de premierul Victor Ponta privind devansarea alegerilor prezidenţiale din 2014 în mai-iunie şi cuplarea cu alegerile europarlamentare, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

"Domnul preşedinteTraian Băsescu nu are o poziţie oficială pe această temă", a spus purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Alegerile prezidenţiale ar trebui organizate la sfârşitul anului viitor, mandatul şefului statului expirând în decembrie 2014.

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a declarat că USL ia în considerare varianta în care alegerile prezidenţiale din 2014 să fie organizate concomitent cu cele europarlamentare, existând ideea la nivelul USL ca preşedintele să-şi preia mandatul mai târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici