Ponta îi răspunde lui Iohannis: Lumea mă primeşte bine, nu doar la Strasbourg-Bruxelles, unde se întâmplă să merg de capul meu

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că românii sunt trataţi ca cetăţeni europeni, nu doar când se află el la Strasbourg sau la Bruxelles, unde este bine primit de toată lumea şi i se mai întâmplă să meargă "de capul" său, după ce preşedintele Klaus Iohannis a făcut o remarcă în acest sens.

635 afișări
Imaginea articolului Ponta îi răspunde lui Iohannis: Lumea mă primeşte bine, nu doar la Strasbourg-Bruxelles, unde se întâmplă să merg de capul meu

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Toată lumea ne tratează, într-adevăr, ca pe europeni, nu doar când merg eu la Strasbourg sau la Bruxelles - mi mai întâmplă să merg de capul meu pe acolo - dar toată lumea mă primeşte bine, mă cunoaşte demult şi facem lucruri bune împreună, dar mai ales europarlamentarii noştri sunt oameni care au proiecte importante şi se bat pentru România şi ideile social-democrate", a spus Ponta, în discursul susţinut la evenimentul organizat de PSD la Târgovişte cu tema "1000 de noi activişti PES pentru o stângă europeană".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că premierul Victor Ponta a plecat ”pe cont propriu” în turneul pe care le-a efectuat în mai multe state arabe, şi că nu a discutat cu el în prealabil, adăugând că acesta l-a informat când a revenit în ţară că a avut ”nişte discuţii senzaţionale”.

Întrebat dacă a avut discuţii prelabile cu premierul înnainte de plecarea în turneul pe care l-a efectuat în mai multe state arabe, preşedintele a declarat: ”Primul-ministru, Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia. M-a informat după ce a revenit în ţară că a fost acolo şi că a avut nişte discuţii senzaţionale, nu ştim exact despre ce, dar se pare că au fost foarte bune”.

Klaus Iohannis a mai spus că ”este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui”.

”Probabil aşa a înţeles premierul Victor Ponta că trebuie să se întâmple politica externă”, a menţionat Iohannis.

Întrebat cum doreşte să regleze aceste dinsfuncţionalităţi între cele două instituţii, Iohannis a răspuns: ”Foarte simplu, nu solicit lucruri extraordinare şi nici complicate. Solicit lucruri pe care şi domnul prim-ministru ar putea să le facă. O discuţie lămuritoare, înainte, ar putea ajuta”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici