Ponta: Îl apreciez pe Vosganian, atunci când era ministru s-au luat multe măsuri de protecţie socială

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că îl apreciază pe Varujan Vosganian, întrucât în mandatul acestuia de ministru al Finanţelor în Guvernul PNL s-au luat multe măsuri de protecţie socială.

144 afișări
Imaginea articolului Ponta: Îl apreciez pe Vosganian, atunci când era ministru s-au luat multe măsuri de protecţie socială

Ponta: Îl apreciez pe Vosganian, atunci când era ministru s-au luat multe măsuri de protecţie socială (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că nici el, nici alţi lideri din PSD nu sprijină înfiinţarea economatelor, replicând la o postare făcută de Vosganian pe blog, sub titlul "USL nu doreşte să devină membru al Internaţionalei Socialiste".

Preşedintele PSD a menţionat că, după experienţa guvernului PSD din 2002-2003, magazinele de tip economat constituie o idee bună, dar punerea în practică este imposibilă.

"Decizia USL este clară, anume revenirea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de iulie 2010. Eu doresc în continuare să rămân în Internaţionala Socialistă cu PSD, iar Varujan Vosganian să rămână la PNL şi la Partidul Liberalilor, dar îl apreciez pe domnul Vosganian, în al cărui mandat de ministru de Finanţe s-au luat foarte multe măsuri de protecţie socială", a mai declarat Ponta.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian scrie, pe blogul său, că nu înţelege de ce liderul PSD, Victor Ponta, amestecă USL, implicit PNL, în povestea cu economatele şi îi atrage atenţia acestuia că poate face cu PSD tot ce doreşte, dar în ceea ce priveşte USL să fie mai că băgare de seamă.

Vosganian menţionează că în urmă cu câteva zile socotea preconizata măsură privind economatele un episod din seria "arieratelor" de gândire ale actualilor guvernanţi. El precizează că se simte obligat să revină la acest subiect, pentru că nu vrea să se creadă că "există cea mai mică posibilitate ca USL, în ansamblul său, să ceară aderarea la Internaţionala Socialistă".

"Dmnule Victor Ponta, puteţi face cu PSD tot ce doriţi, inclusiv economate şi depozite de alimente tip I.C.R.A., cum propun PD şi UNPR. În ce priveşte, însă, USL, fiţi, vă rog, mai cu băgare de seamă", mai scrie Varujan Vosganian.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat o scrisoare deschisă şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, informându-l partidul său va susţine toate măsurile cu caracter social anunţate de Guvernul Boc şi le va promova şi în cadrul USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici