Ponta: În 29 îl putem bate pe Băsescu prin knockout. Candidatul nostru pentru preşedinţie va fi Crin Antonescu

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că în 29 iulie preşedintele suspendat Traian Băsescu va putea fi "bătut în sfârşit, prin knockout", iar din acel moment toate "mizeriile şi toate relele" pe care le-a făcut şeful statului vor rămâne în urmă.

695 afișări
Imaginea articolului Ponta: În 29 îl putem bate pe Băsescu prin knockout. Candidatul nostru pentru preşedinţie va fi Crin Antonescu

Ponta: În 29 îl putem bate pe Băsescu prin knockout. Candidatul nostru pentru preşedinţie va fi Crin Antonescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"În 29 îl putem bate în sfârşit, alături de tot poporul român, pe Traian Băsescu, prin knockout. Din acel moment, toate mizeriile şi toate relele pe care le-a făcut Traian Băsescu vor rămâne în urmă sau putem să îl batem la puncte pentru că rezultatul referendumului este uşor de anticipat. Dacă nu vin nouă milioane, Băsescu, în stilul binecunoscut, va falsifica rezultatele. Ştiţi foarte bine că a fraudat votul în 2009. La fel va încerca să facă şi acum, să fraudeze, să îl prezinte altfel, să mintă şi să facă rău României în continuare, administraţiei locale, Parlamentului şi fiecăruia dintre români", a declarat Ponta într-o conferinţă de presă.

Premierul a susţinut că are studii care arată că Traian Băsescu va pierde alegerile.

"Am nişte studii care arată că prezenţa va fi sigur de 60 la sută şi că Traian Băsescu pierde referendumul cel puţin cu 1 la 2, cel puţin 66 la 33 la sută. Vă reamintesc că Traian Băsescu a ajuns la Cotroceni pentru că a câştigat cu 50,01 la sută, fraudând votul din străinătate. Deci dacă atunci el a ajuns la Cotroceni şi noi i-am respectat votul, mă gândesc că dacă pierde cu 70 la 30 nu se va întoarce la Cotroceni. Nu există niciun fel de scuză, iar Traian Băsescu va pleca definitiv din funcţie", a afirmat Ponta.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Traian Băsescu va câştiga alegerile, Victor Ponta a spus că va respecta decizia românilor, lucru pe care îl va cere şi preşedintelui suspendat.

"În urma referendumului, voi respecta decizia poporului român. În acelaşi timp, îi voi cere lui Traian Băsescu să o respecte. Traian Băsescu s-a dus la Cotroceni, cel puţin a doua oară, sigur, şi prima dată, în 2004, dar cu atât mai mult a doua oară, câştigând 5,2 milioane de voturi, 50,01 la sută. Dacă 5,2 milioane de români vin acum la referendum şi votează pentru demiterea lui, Băsescu nu mai are ce căuta la Cotroceni pentru că nu mai are pe cine reprezenta. Parlamentul nu te mai vrea, Guvernul nu te mai vrea, administraţia locală nu te mai vrea, aleşii nu te mai vor, românii nu îl mai vor. Sigur, dacă va câştiga referendumul, dacă mai mulţi români vor vota împotriva Guvernului, are tot dreptul să ceară socoteală şi Parlamentului, şi Guvernului, şi nouă. Dar dacă pierde la referendum, dacă vin 5,3 milioane şi spun «gata cu Băsescu», trebuie să plece şi atunci candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte este CrCrin AntonescuSper să continuăm şi să punem în practică tot ce ne-am propus", a adăugat Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici