Ponta, înaintea discuţiei cu Biden: Vrem asigurări de securitate, ca şi independenţă energetică

Premierul Victor Ponta afirmă că îi va spune vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, că România vrea continuarea asigurărilor concrete de securitate a teritoriului, dar şi independenţă energetică cu tehnologie şi investiţii americane, astfel încât să nu mai fie nevoită să importe gaze direct din Rusia.

343 afișări
Imaginea articolului Ponta, înaintea discuţiei cu Biden: Vrem asigurări de securitate, ca şi independenţă energetică

Joe Biden (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Sunt câteva mesaje care au legătură între ele: că România a fost şi rămâne o societate extrem de pozitivă faţă de relaţia cu Statele Unite ale Americii, că noi vrem aici, la frontiera NATO şi a Uniunii Europene, să ne îndeplinim toate sarcinile, dar vrem să fim respectaţi pentru asta şi să fim sprijiniţi, că cel mai important pentru România este situaţia Moldovei, dar că evident trebuie să reprezentăm pentru Ucraina, Georgia acel sprijin de care au mare nevoie, că în România avem o dezvoltare economică spectaculoasă de-a dreptul şi că în continuare investiţiile în energie, în producţii ale companiilor americane sunt importante şi că avem capacitatea, dovedită şi pe care o vom dovedi şi mai mult după ce preşedintele Băsescu, care tot timpul ţinea mâinile pe justiţie, va pleca din funcţie, că avem un sistem de justiţie cu adevărat independent, care nu ţine cont nici de indicaţii de la preşedinte sau din altă parte, care îşi face treaba corect şi imparţial şi care ne asigură pe noi toţi că nimeni nu este mai presus de lege", a spus Ponta la Antena 3.

El a arătat că, în ultimul timp, Statele Unite au acordat mai puţină atenţie Europei în ansamblu, fiind concentrate mai mult pe relaţiile cu ţările din Asia, dar regiunea Europei în care se află şi România a redevenit importantă după criza din Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici