Ponta, la DNA: M-au întrebat dacă mă simt ameninţat de Dragnea. E prost, pe bune. Nu ştiu de ce minte

Victor Ponta a declarat, vineri, după ce a fost audiat de procurori în dosarul în care este cercetat liderul PSD, că a fost întrebat dacă se simte ameninţat de Liviu Dragnea. Fostul premier a susţinut, din nou, că nu l-a denunţat pe Dragnea.

3101 afișări
Imaginea articolului Ponta, la DNA: M-au întrebat dacă mă simt ameninţat de Dragnea. E prost, pe bune. Nu ştiu de ce minte

Ponta, la DNA: M-au întrebat dacă mă simt ameninţat de Dragnea. E prost, pe bune. Nu ştiu de ce minte

"M-au întrebat un singur lucru, dacă mă simt ameninţat de domnul Dragnea cu minciunile alea. Am zis că nu. Am primit hârtia, s-a dovedit că Dragnea minte, eu sunt mulţumit. S-a lămurit că nu am formulat niciun denunţ, s-au lămurit şi avocaţii. Sunt şase avocati acolo, foarte drăguţi toţi. A durat mult partea de redactare. (..) Nu am venit de bunăvoie, am fost chemat. Data trecută nu erau şi avocaţii prezenţi. Mi-au pus şi dânşii întrebări foarte corecte. Am răspuns foarte corect", a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă mărturia lui ar putea complica situaţia juridică a lui Liviu Dragnea, fostul premier a răspuns:"E prost, pe bune, Dragnea. Chiar nu i-am făcut nimic. (..) Mă şi enervează degeaba. Nu ştiu de ce minte, cred că din prostie".

Referitor la funcţiile obţinute de Teorovici şi Grindeanu, la care a făcut referire la intrarea în DNA, întrebat dacă li s-a cumpărat tăcerea, Ponta a spus: " Sunt prietenii mei. Nu pot să spun aşa ceva. (...) Faptul că s-au măsluit probele în dosarul meu e o chestie evidentă şi asta mă ajută prin a se închide acea poveste. Nu avea cum (n.r. Vlad Cosma) să mă denunţe că nu ştia. A scris un denunţ, o mărturie falsă la cererea procurorilor şi sigur că sunt supărat pe el că a minţit despre mine, altfel nu aveam dosar".

Chestionat dacă mai susţine că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze, Ponta a spus: "Trebuie să rămână acolo până se înţelege cu Kovesi şi cu Iohannis, aţi văzut ce prieteni sunt".

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie 2017, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

În data de 17 ianuarie, DNA a extins cercetările în dosarul Tel Drum, societatea fiind pusă sub învinuire pentru constituire de grup infracţional, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu. Procurorii au pus sechestru pe toate bunurile mobile şi imobile ale firmei. DNA a pus sechestru pe toate bunurile mobile şi imobile ale firmei, până la concurenţa sumei de 32.118.589,51 lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, procurorii spun că Tel Drum "a fost implicată în mod direct în activitatea grupului iniţiat în cursul anului 2001 de suspectul Liviu Nicolae Dragnea (la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman), în sensul în care, în jurul societăţii Tel Drum SA au fost construite schemele frauduloase de obţinere a fondurilor publice".

Recent, Liviu Dragnea i-a acuzat pe Victor Ponta, Dan Şova şi Teodor Niţulescu că l-au ”turnat” la DNA în dosarul Tel Drum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici