Ponta: Merg cu Leancă la Bruxelles pe 14 noiembrie. Fraţii de peste Prut s-au săturat de vorbe goale

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, la "Atelierele Viitorului" ale PSD, că, pe 14 noiembrie, se va duce împreună cu omologul Iurie Leancă, la Bruxelles, ca să discute cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "lucruri concrete" pentru a ajuta Republica Moldova.

482 afișări
Imaginea articolului Ponta: Merg cu Leancă la Bruxelles pe 14 noiembrie. Fraţii de peste Prut s-au săturat de vorbe goale

Iurie Leancă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Săptămâna viitoare, pe 14, pentru prima dată, cred, în istoria relaţiilor noastre, împreună cu domnul prim-ministru Leancă, noi doi, prim-ministrul Moldovei şi al României, mergem la Bruxelles, ne vedem cu preşedintele Barroso, cu comisarul Oettinger (Günther Oettinger, comisarul european pentru Energie - n.r.), cu comisarul Kallas (Siim Kallas, comisarul pentru Transporturi - n.r.) şi discutăm despre lucruri concrete, prin care să ajutăm Moldova", a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că "de nouă ani de vorbe goale şi minciuni s-au săturat fraţii noştri de peste Prut". "Cu noi la guvernare trebuie să vadă lucruri concrete, şi gazoductul, şi podul, şi linia de conectare electrică", a mai precizat Ponta.

Şeful Guvernului a evidenţiat eforturile făcute de Titus Corlăţean şi de alţi miniştri în relaţia cu Republica Moldova, susţinând că preşedintele Traian Băsescu este "supărat" din cauză că se construieşte gazoductul.

"Evident că poziţia noastră este foarte clară, de sprijin pentru Moldova. Să nu uităm însă că în toţi aceşti ani nu s-a făcut, de fapt, nimic, decât vorbe goale pentru Moldova. De 9 ani vorbe goale, voturi la nevoie şi tot felul de personaje ciudate care câştigă şi ei o sinecură. În sfârşit am reuşit şi facem lucruri concrete pentru Moldova şi eforturile lui Titus sunt importante, eforturile celorlalţi miniştri. Aţi văzut cât de supărat e preşedintele să constate că, de fapt, faimosul gazoduct (Iaşi-Ungheni - n.r.) chiar se construieşte. Şi chiar o să-l inaugurăm", a spus premierul Victor Ponta.

Republica Moldova speră să parafeze Acordul de Asociere cu UE, la summitul de la Vilnius, care se va desfăşura la sfârşitul lunii noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici