Ponta a discutat cu Băsescu la Cotroceni, pe tema bugetului

Premierul Victor Ponta a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, la Cotroceni. Potrivit unor surse din USL, premierul şi ministrul Finanţelor au discutat la Cotroceni pe tema bugetului. Ulterior, premierul Victor Ponta a revenit la Guvern, unde miniştrii încă îl aşteaptă pentru şedinţa săptămânală.

1707 afișări
Imaginea articolului Ponta a discutat cu Băsescu la Cotroceni, pe tema bugetului

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Anterior, el s-a aflat la sediul PNL pentru o discuţie cu liderul Crin Antonescu.

Înainte de a merge la sediul PNL, Ponta a avut, la sediul Guvernului, o discuţie cu mai mulţi miniştri PSD şi PNL, precum şi cu liderul PC, Daniel Constantin, mai mult de două ore legat de situaţia de la TVR, dar nu a ajuns la un acord, astfel că a vrut să vorbească cu Antonescu.

Liderii PNL insistă pentru continuarea procedurii parlamentare în cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar şi pentru renunţarea la iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului.

Şedinţa de Guvern trebuia să înceapă de la ora 13.00.

Anterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o întâlnire la sediul USL.

Anterior, înaintea şedinţei de guvern, Ponta a declarat că îşi menţine decizia ca Guvernul să adopte, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care să permită Birourilor Reunite ale Parlamentului să numească o conducere interimară la TVR, arătând că nu există o altă soluţie.

El a precizat că va avea o discuţie pe această temă cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Întrebat dacă această decizie mai poate fi luată în cazul în care miniştrii liberali se opun, Ponta a răspuns" Nu se pune problema".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că a avut o scurtă discuţie cu premierul Victor Ponta şi i-a transmis acestuia că varianta unei ordonanţe de urgenţă în cazul TVR este inacceptabilă, propunând o nouă convocare a parlamentarilor pentru votul privind şefia televiziunii publice.

Nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validată, marţi de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, exprimându-şi votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat "pentru", iar doi "împotrivă", astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici