Ponta: Nu cred în persoane providenţiale, ideea că Isărescu ar putea schimba ceva e o iluzie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la Realitatea TV, că nu crede în persoane "providenţiale" şi că ideea că guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, ca premier, ar putea schimba ceva este o iluzie.

14 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu cred în persoane providenţiale, ideea că Isărescu ar putea schimba ceva e o iluzie

Ponta: Nu cred în persoane providenţiale, ideea că Isărescu ar putea schimba ceva e o iluzie (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Soluţia este ca acest Guvern să plece. Nu cred în persoane providenţiale, cu tot respectul pentru domnul Isărescu, nu cred că va putea schimba ceva, nu cred că va putea schimba PDL şi clientela politică. Este o iluzie", a afirmat preşedintele PSD la Realitatea TV.

Ponta a spus că România nu are, practic un Guvern, Executivul fiind condus de Traian Băsescu.

El a apreciat că actualul Cabinet "este profund ilegitim", întrucât ar fi ajuns să conducă România "prin fraudă".

"Comportamentul lor este de tipul «După noi potopul»", a afirmat Ponta.

El a menţionat că, din punctul de vedere al PSD, măsurile anticriză ar fi trebuit să fie majorarea impozitului pe venit pentru cei cu venituri mai mari, majorarea TVA, cu excepţia produselor de bază, care ar trebui accizate până aproape de zero.

Numele lui Mugur Isărescu a fost vehiculat, anul trecut, pentru preluarea conducerii Executivului, dar acesta afirma că nu doreşte să fie premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici