Ponta: Nu puteam lipsi de la discursul lui Băsescu. Dacă el nu venea la învestirea Guvernului?

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că, având în vedere calitatea sa instituţională, nu ar fi putut lipsi de la discursul preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, aşa cum a făcut Crin Antonescu, el adăugând: "Gândiţi-vă că la învestirea Guvernului nu era prezent preşedintele".

560 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu puteam lipsi de la discursul lui Băsescu. Dacă el nu venea la învestirea Guvernului?

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"E dreptul domnului Antonescu şi e absolut normal (să nu asiste la discurs - n.r.). Eu, ca şi calitate instituţională, nu puteam să lipsesc de la discursul preşedintelui. Gândiţi-vă că la învestirea Guvernului nu era prezent preşedintele. Adică, sunt câteva zone în Constituţie în care preşedintele şi primul-minitru trebuie să colaboreze, indiferent de sentimentele personale dintre noi", a spus Ponta.

El a precizat că este vorba despre atribuţii instituţionale pe care preşedintele şi premierul trebuie să le îndeplinească, indiferent de relaţiile personale pe care le au.

"Cum ar fi fost să spună preşedintele Băsescu că nu vine la Cotroceni la învestirea Guvernului, ca să depunem jurământul? A fost şi la depunerea jurământului de către domnul Fenechiu. E vorba de atribuţii instituţionale", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, marţi, un mesaj în plenul Parlamentului. La şedinţă nu au participat parlamentarii PNL, cu excepţia senatorului Ioan Ghise, care a fost prezent la începutul reuniunii şi a afişat în faţa sălii un tricou cu inscripţiile "Poporul a decis, Băsescu e demis" şi "Poporul e suveran".

Pe de altă parte, parlamentari PSD au fost prezenţi la şedinţă. Premierul Victor Ponta a stat în bancă alături de ministrul Apărării, Mircea Duşă, iar şedinţa a fost condusă de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, căruia Traian Băsescu i s-a adresat la începutul discursului său cu formula "domnule preşedinte al Parlamentului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici