Ponta: Nu răspund la telefon unor oameni neserioşi. Băsescu sabotează iar Guvernul, ca în 2012

Premierul Victor Ponta afirmă că are relaţii instituţionale foarte bune cu Preşedinţia, dar că nu răspunde la telefon unor "oameni neserioşi", adăugând că nu se aştepta ca preşedintele Traian Băsescu să apeleze la o remarcă celebră, şi anume "Primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi".

1082 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu răspund la telefon unor oameni neserioşi. Băsescu sabotează iar Guvernul, ca în 2012

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am relaţii instituţionale foarte bune cu Parlamentul, cu Preşedinţia, în sensul în care oficial mi se trimit documente, răspund oficial la documente. La telefon nu vorbesc cu oameni neserioşi, vorbesc doar cu oameni serioşi, care, dacă vorbesc ceva la telefon, se şi întâmplă. Nu m-am aşteptat ca preşedintele să se plângă printr-o expresie celebră «Primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi». Eu vorbesc cu instituţiile statului, cu toate colaborez, în rest, frustările diverselor persoane sunt mai puţin importante", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

El a mai arătat că s-a revenit la situaţia de anul trecut, în care preşedintele sabotează Guvernul.

"Din păcate, după cum vedeţi fiecare în domeniul domniei sale, ne-am cam întors la 2012: noi vrem să muncim, preşedintele se ocupă să ne saboteze, nu ne lasă nici la transporturi, nici la agricultură..Mă rog, ne-am obişnuit, cum a fost 2012 o să fie şi 2013, 2014 şi gata. Fiţi mai puţin atenţi la toate sabotajele astea instituţionale şi la toate încercările de scandal, mergeţi cu proiectele mai departe, ne ducem în faţa Parlamentului, explicăm oamenilor şi cred că asta este ce trebuie să facem", a spus Ponta miniştrilor.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, la Fundulea, că premierul Victor Ponta nu îi răspunde la telefon, el făcând aceste declaraţii după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă a vorbit cu acesta despre problemele semnalate de el în domeniul agriculturii.

Şeful statului a vorbit, în discursul rostit la Fundulea, unde a participat la "Ziua Cercetării Procera", despre problema neacordării în acest an de către Guvern a certificatelor de depozit pentru producătorii agricoli.

Întrebat apoi de jurnalişti dacă a încercat să discute cu premierul Victor Ponta despre această problemă, Băsescu a spus: "Nu îmi răspunde la telefon".

Premierul Ponta a declarat de mai multe ori în ultima perioadă că nu mai vorbeşte cu preşedintele Băsescu, ultima declaraţie în acest fiind făcută vineri, 16 august. El a susţinut din nou că nu a mai vorbit cu Traian Băsescu după accidentul din Muntenegru, când a constatat că şeful statului "s-a folosit de moartea unor oameni".

O problemă similară privind lipsa de comunicare dintre preşedinte şi prim-ministru a apărut în ianuarie 2008, când preşedintele Traian Băsescu a reclamat că premierul Călin Popescu Tăriceanu nu i-a răspuns la telefon, în contextul unei dispute legate de numirea ca ministru a Noricăi Nicolai, şi a arătat că un astfel de gest este inadmisibil, deoarece putea fi vorba despre o problemă de siguranţă naţională.

Fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, Elena, a fost ironizată în spaţiul public pentru o greşeală gramaticală, în 2011, atunci când a declarat că "Pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici