Ponta: Pe noul ministru de Finanţe l-am remarcat cu toţii prin faptul că tace foarte inteligent

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a catalogat drept "o prostie" remanierea ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, Ponta ironizându-l pe noul ministru, Gheorghe Ialomiţianu, despre care a spus că s-a făcut remarcat prin faptul că "tace foarte inteligent" la toate discuţiile despre finanţe.

76 afișări
Imaginea articolului Ponta: Pe noul ministru de Finanţe l-am remarcat cu toţii prin faptul că tace foarte inteligent

Ponta: Pe noul ministru de Finanţe l-am remarcat cu toţii prin faptul că tace foarte inteligent (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"E o prostie să schimbi ministrul de Finanţe cu o lună înainte să întocmeşti bugetul de stat şi în mijlocul negocierilor cu Fondul Monetar şi cu Comisia Europeană. Nu sunt un mare admirator al domnului Vlădescu, e totuşi un bun profesionist şi era un ministru de Finanţe care lucra la ceva în acest moment. Practic, noul ministru, pe care noi l-am remarcat cu toţii în Parlament prin faptul că tace foarte inteligent la absolut toate discuţiile despre finanţe, oricât de inteligent şi oricât de bun ar fi, cred că-i trebuie cel puţin o lună să înveţe unde îi este biroul", a afirmat preşedintele PSD, Victor Ponta, sâmbătă la Ploieşti.

Întrebat dacă crede că relaţia dintre România şi FMI ar putea fi afectată de schimbarea ministrului Finanţelor, Ponta a spus că, "probabil", această relaţie va fi una "şi mai proastă decât până acum", pentru că delegaţia FMI se obişnuise cu fostul ministru.

"Mă interesează mai puţin oamenii care gestionează acest lucru, ceea ce e important e decizia politică şi aici noi trebuie să ne opunem categoric ca soluţia pentru România să fie să mai luăm iarăşi credite pe care să le plătim Dumnezeu ştie când şi cine", a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD a participat, sâmbătă, la inaugurarea principalei ieşiri din Ploieşti către Bucureşti, podul care face legătura între municipiul Ploieşti şi localitatea prahoveană Tătărani, construcţie care a fost reabilitată şi lărgită de la două la patru benzi de cirulaţie. Ponta a răspuns astfel invitaţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova şi a venit la Ploieşti însoţit de preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea.

Ponta a condus o maşină de curse şi a apreciat că, în materie de infrastructură, respectiv de construirea de drumuri şi poduri, în România acolo unde sunt oameni gospodari "care s-au gândit mai întâi ce să facă şi apoi ce să facă pentru ei, s-au mai făcut în România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici