Ponta precizează că nu îi va transmite lui Băsescu propunerea de revocare a lui Fenechiu

Premierul Victor Ponta a precizat că nu îi va transmite preşedintelui Traian Băsescu propunerea de revocare a lui Relu Fenechiu din postul de ministru şi a confirmat că şeful statului l-a anunţat anterior că îl va suspenda pe acesta dacă va fi desemnat la conducerea Ministerului Transporturilor.

912 afișări
Imaginea articolului Ponta precizează că nu îi va transmite lui Băsescu propunerea de revocare a lui Fenechiu

Ponta precizează că nu îi va transmite lui Băsescu propunerea de revocare a lui Fenechiu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti dacă îi va transmite preşedintelui Traian Băsescu propunerea de revocare a lui Relu Fenechiu din postul de ministru, Ponta a răspuns scurt: "Nu".

Întrebat în continuare dacă este adevărat că preşedintele l-a anunţat anterior că, dacă îl cooptează pe Fenechiu în echipa guvernamentală, îl va suspenda a doua zi, Ponta a răspuns:"Da".

Preşedintele Traian Băsescu a relatat, marţi, că i-a spus premierului Victor Ponta să nu îl numească pe Relu Fenechiu în funcţia de ministru, pentru că a doua zi după ce se instalează Guvernul îl va suspenda, însă a spus că a greşit, pentru că nu citise legea.

Preşedintele Băsescu a fost întrebat dacă a avut o discuţie cu premierul, înainte să se formeze Cabinetul, despre Relu Fenechiu şi i-a cerut atunci să nu îl numească pe acesta în funcţia de ministru.

"Discuţia a fost, i-am spus: «Nu îl pune pe Fenechiu, pentru că îl suspend a doua zi după ce se numeşte Guvernul». A fost eroarea mea, recunosc că nu citisem legea, puteam să îl suspend numai pentru fapte făcute în timpul mandatului de ministru", a răspuns Traian Băsescu.

"Dar vă asigur că, dacă îmi trimite în noaptea asta o propunere de revocare a lui Fenechiu, vă asigur că nu îl găseşte răsăritul soarelui ministru", a adăugat preşedintele.

De altfel, el a mai declarat că în scrisoarea adresată premierului Ponta pe tema Consiliului JAI, atunci când vorbea despre înlăturarea din Guvern a oricărui ministru implicat în procese penale, se referea exclusiv la ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici