Ponta: Putem folosi în interesul României opţiunea preşedintelui pentru măsuri de austeritate

Premierul Victor Ponta a declarat că opţiunea preşedintelui Traian Băsescu pentru măsuri de austeriate şi disciplină bugetară poate fi folosită în interesul României, împreună însă cu alte viziuni de dezvoltare economică a UE, precum cea propusă de noul preşedinte al Franţei, François Hollande.

777 afișări
Imaginea articolului Ponta: Putem folosi în interesul României opţiunea preşedintelui pentru măsuri de austeritate

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta le-a spus, luni, ambasadorilor prezenţi la Reuniunea anuală a Diplomaţiei Române, că schimbările pe plan intern, dacă autorităţile sunt inteligente şi constructive, pot fi folosite în interesul României.

"Sunt un prim-ministru care împărtăşeşte în mod clar mai degrabă viziunea economică şi viziunea de viitor pentru Uniunea Europeană a noului preşedinte al Franţei, dar în acelaşi timp cred că putem să folosim în interesul României opţiunea preşedintelui ţării pentru măsuri de austeritate şi măsuri de disciplină bugetară. Putem să facem lucrurile acestea punându-le împreună în interesul României şi nu considerându-le ca fiind interese adverse sau ca lăsând loc unei singure soluţii", a afirmat prim-ministrul Ponta.

Acesta a arătat că Europa în ansamblu are nevoie de o nouă viziune de dezvoltare pentru viitor şi România trebuie să fie parte a procesului de reconstrucţie a Europei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici