Ponta scrie pe blog cum l-a cunoscut pe "Băse"; prima impresie - "ce om mişto, deschis, drăguţ"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a deschis blog - "Blogul lui Ponta" -, relatând, vineri, împrejurarea în care l-a cunoscut pe Traian Băsescu, în iarna lui 2002, prima impresie fiind "ce om mişto, deschis, drăguţ".

44 afișări
Imaginea articolului Ponta scrie pe blog cum l-a cunoscut pe "Băse"; prima impresie - "ce om mişto, deschis, drăguţ"

Ponta scrie pe blog cum l-a cunoscut pe "Băse"; prima impresie - "ce om mişto, deschis, drăguţ" (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta relatează, în a doua postare pe blogul său, împrejurarea în care l-a cunoscut pe "Băse", în iarna lui 2002, când premierul de atunci, Adrian Năstase, l-a desemnat să ancheteze situaţia de la Primăria Capitalei, condusă la acea vreme de Traian Băsescu.

"Era în 2002, prin iarnă, când Băse, în stilul caracteristic, ţipa că vrea să muncească dar nu-l lasă corupţii de consilieri. Adrian Năstase a mutat şi el pe tabla de şah cu «nebunul», respectiv cu mine - tânăr şi dornic de afirmare şef la Departamentul de Control al Guvernului!", relatează actualul preşedinte al PSD, într-o postare intitulată "O datorie de onoare: cum l-am cunoscut eu pe Băsescu".

El scrie cum a muncit "pe brânci" o lună şi jumătate prin "cotloanele" Primăriei şi a pus "mizeria" de acolo în "faimosul" raport care a produs scandal.

"Rezultatul era previzibil, furau toţi pe rupte, Băsescu cu o ceată de consilieri, inclusiv pesedişti, normal, doar că acum erau în sfârşit probe, făcute chiar ca la Procuratură! Ţipete, negări, o circotecă şi, atenţie, invitaţie la dezbatere la TVR, prime time, Băse şi cu mine!", continuă Ponta.

El povesteşte că s-a întâlnit cu Băsescu în camera de machiaj, l-a salutat cu politeţe, dar cu reţinere.

"A venit la mine de parcă eram vechi prieteni, m-a luat direct cu bancuri, a hăhăit în stilul caracteristic şi m-a bătut de câteva ori pe spate! În câteva minute mi-a făcut confidenţe, ce tare îi plac băieţii tineri şi serioşi aşa ca mine, că îmi vede un viiitor luminos, bla bla! Finalul a fost apoteotic: «băi Victore, păcat că eşti însurat, că am două fete, hahahaha!»", continuă Ponta.

El recunoaşte că a "căzut pe spate", devenind "numai zâmbet".

"Îmi amintesc că pe drumul spre studioul emisiunii mă gândeam ce om mişto, deschis, drăguţ, nu rece (arogant o să zică cârcotaşii) şi pedant ca şeful meu de atunci, cu care aveam o relaţie strict profesională. Mai aveam puţin şi eram gata să mă înscriu în fan-clubul Băsescu şi deja mă mustra conştiinţa că am scris de toate matrapazlâcurile lui de la Primărie. Un om aşa simpatic nu avea cum să facă toate relele scrise de mine acolo, probabil că am fost prea aspru!", relatează Ponta.

Liderul PSD aminteşte apoi începutul emisiunii respective, afirmând că atacul lui Băsescu, care l-a făcut "sluga lui Năstase", după "câteva minute de derută totală", l-a indignat, după episodul petrecut la machiaj.

"Cum a început Băse? Direct: «Această slugă a lui Năstase, acest tânăr ticălos a venit aici să vă spună numai minciuni şi să-i apere pe corupţii pesedeului!» . Cum, cine, de cine zice? Mai aveam puţin şi mă uitam să văd despre cine vorbeşte, nu-mi venea să cred că zice de mine! Am avut câteva minute de derută totală, mai aveam puţin şi mă ridicam umil să-i amintesc că sunt ăla pe care zicea mai devreme că-l vrea de ginere!", scrie Ponta.

El mai relatează că, la finalul emisiunii, a fost "pasat" rapid de Băsescu, care i-a spus "hai, mă, aşa e la politică" şi menţionează că a rămas cu impresia că Băsescu "e un mare escroc", venindu-i să plângă de ciudă că se lăsase manipulat aşa uşor.

"Oricum, am învăţat o lecţie pe care nu am uitat-o niciodată: cine mai are încredere în Băse îşi merită soarta!", mai scrie Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici