Ponta solicită conducerii celor două Camere să se adreseze marţi plenului Parlamentului

Premierul Victor Ponta a transmis o solicitare conducerii Senatului de a se adresa marţi plenului celor două Camere ale Parlamentului, una dintre teme fiind legată de poziţia României în cadrul discuţiilor la nivelul Consiliului European privind bugetul UE, au declarat surse parlamentare.

344 afișări
Imaginea articolului Ponta solicită conducerii celor două Camere să se adreseze marţi plenului Parlamentului

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

De asemenea, convocarea plenului celor două Camere va fi decisă luni seară, în cadrul unei şedinţe a Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, convocată pentru ora 19.00.

În cadrul şedinţei ar urma să fie adoptată o poziţie a Parlamentului legată de mandatul participării la Consiliul European, conform aceloraşi surse.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că tema reprezentării României la Consiliul European poate face obiectul unei dezbateri parlamentare, el arătând că USL examinează posibilitatea de a convoca marţi o şedinţă de plen reunit pe acest subiect.

"Eu cred că acest subiect major al poziţiei României la Consiliul European poate să facă conţinutul şi al unei dezbateri parlamentare. Examinăm posibilitatea de a facem mâine o şedinţă a Camerelor reunite pe acest subiect. Propun asta, vedem decizia", a spus Antonescu.

El a arătat că USL a convocat pentru marţi grupurile sale parlamentare în şedinţă comună pentru a stabili de principiu poziţia USL faţă de reprezentare şi de convocarea unui plen reunit.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că USL a adoptat o rezoluţie de susţinere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE de către preşedinţii CE şi PE, cerând ca toţi reprezentanţii României în structurile europene, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, să susţină aceleaşi propuneri.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici