Ponta: Sper să nu reziste coaliţia pentru că nu funcţionează

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că speră ca actuala coaliţie de guvernământ să nu mai reziste deoarece nu funcţionează, iar până acum nu a reuşit să treacă niciun proiect prin Parlament.

17 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sper să nu reziste coaliţia pentru că nu funcţionează

Ponta: Sper să nu reziste coaliţia pentru că nu funcţionează (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax xFoto)

Ponta a spus, răspunzând la întrebarea jurnaliştilor dacă actuala coaliţie va mai rezista, că nu ştie ce se va întâmpla, însă speră să se rupă deoarece "este o coaliţie care nu reuşeşte să treacă niciun proiect" în Parlament.

"Sper că nu, pentru că, din păcate, este o coaliţie care nu reuşeşte să treacă niciun proiect. Să vorbim la modul cel mai rece şi mai obiectiv: Legea pensiilor, Legea educaţiei, programul cu FMI nu au fost respectate. Din păcate, această coaliţie nu poate, nu funcţionează", a spus Ponta.

Liderul PSD a adăugat că "toate examenele au fost picate, la Legea pensiilor, la Legea educaţiei, la programul de restructurare, de austeritate cu FMI".

"Practic, toate au picat. De ce? Dintr-un motiv foarte simplu: nu poţi să guvernezi când în fiecare zi, înainte de orice vot, trebuie să negociezi ca la tarabă ce mai vrea UDMR, ce mai vrea UNPR, ce mai vor proprii tăi parlamentari, că altfel nu votează sau votează moţiunea. Nu poţi să ai o politică coerentă şi serioasă în condiţiile în care în fiecare zi trebuie să negociezi cu cei care te susţin. Cu proprii tăi parlamentari, cu aliaţii. De asta sper să nu reziste această coaliţie, pentru că nu cred că, după ce nu a funcţionat un an, o să înceapă să funcţioneze de mâine. Numai crede nimeni lucrul acesta din păcate", a spus Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a aflat, joi, într-o vizită la Alba Iulia, unde a avut programate întâlniri cu liderii locali ai filialei judeţene a PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici