Ponta susţine că, instituţional, nu are o opinie diferită de a lui Băsescu în privinţa lui Diaconu

Premierul Ponta a afirmat, miercuri, că, din punct de vedere instituţional, opinia sa nu diferă de a preşedintelui Băsescu în privinţa senatorului Mircea Diaconu, a cărui demisie din Senat constituie un subiect pentru viitorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în justiţie.

678 afișări
Imaginea articolului Ponta susţine că, instituţional, nu are o opinie diferită de a lui Băsescu în privinţa lui Diaconu

Ponta: afirmă că, instituţional, nu are o opinie diferită de a lui Băsescu în privinţa lui Diaconu

Ponta a subliniat că din cele 11 puncte avute în vedere în cadrul MCV, 10,5 puncte au fost rezolvate, dar a rămas în discuţie un singur punct, cel referitor la senatorul Mircea Diaconu.

"Nici aici nu am avut din punct de vedere instituţional o diferenţă de opinie. Eu am considerat că o hotărîre judecătorească, chiar şi nedreaptă, trebuie aplicată. Strict personal, opinia mea sau a domnului preşedinte poate să difere faţă de omul Diaconu", a arătat Ponta.

El a spus că în calitate de şef al Guvernului nu se poate implica în votul Senatului şi nici în calitate de lider USL nu a putut influenţa opinia senatorilor, dar, oricum, Mircea Diaconu nu va mai candida pentru un post de parlamentar.

Plenul Senatului a respins, săptămâna trecută, solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind încetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat miercuri Curtea Constituţională, după refuzul Senatului de a pune în executare hotărârea ICCJ privind starea de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu.

Consiliul Naţional de Integritate, în calitatea sa de garant al independenţei operaţionale a Agenţiei Naţionale de Integritate, a cerut Senatului să constatate încetarea calităţii de senator a lui Mircea Diaconu, după ce instanţa supremă a hotărât că a încălcat regimul incompatibilităţilor.

În 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate (ANI) a susţinut că senatorul liberal Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală, funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici