Video Ponta susţine că nu "MTO" i-a creat probleme de înţelegere, ci accentul în engleză al lui Băsescu - VIDEO

Premierul Victor Ponta a susţinut, marţi, că nu termenul "MTO" invocat de preşedintele Traian Băsescu în discuţia de luni, de la Cotroceni, i-a creat probleme de înţelegere, ci accentul în limba engleză al preşedintelui, adăugând că el cunoaşte exact care sunt obligaţiile României.

5840 afișări

Premierul a afirmat că, în discuţia de luni de la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu făcea confuzii grave între PIB procentuale de reducere a CAS, între cât este produsul intern brut al României şi care este influenţa, concluzia sa fiind că preşedintele nu cunoaşte abecedarul fiscal-bugetar şi nu era cazul ca el să îi predea acestuia o lecţie.

La remarca presei că MTO-ul invocat de Băsescu l-a băgat însă puţin "în ceaţă", Ponta a replicat că accentul lui Băsescu în limba engleză este cel care îl bagă totdeauna "în ceaţă".

"Ştiam foarte bine care sunt obligaţiile asumate de România prin Tratatul pe care Băsescu l-a semnat, după părerea mea, împotriva intereselor României, însă limba engleză a domniei sale mă duce întotdeauna în confuzie, recunosc. Poate nu ştiu eu destul de bine engleză sau poate are dânsul un accent special", a afirmat Ponta.

Întrebat în continuare de jurnalişti dacă poate defini MTO-ul, Ponta a răspuns, plecând, că poate să pună exact care sunt obligaţiile României în baza Tratatului de Stabilitate şi Creştere Economică.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, luni, premierului Victor Ponta, că ar fi "unfair" să intre în alegeri fără să trimită bugetul pe 2015 la Parlament, ca un comentariu la afirmaţia lui Ponta că, atunci când va trece de Parlament, bugetul va veni la el sau al noul preşedinte al ţării.

La afirmaţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia România mai are de acoperit şi MTO (Medium Term Objective - Obiectiv bugetar pe termen mediu, n.r.), premierul Ponta a întrebat mai întâi "Poftiţi ?", iar după ce preşedintele Băsescu a reluat că mai există şi MTO-ul, care mai înseamnă vreo 6 miliarde, 5, 6 miliarde, Ponta a răspuns: "O să lucrăm la toate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici